Preistoria

Extras din referat Cum descarc?

Cand s-a format Pamantul, acum 4, 6 miliarde de ani, nu era nici urma de viata. In decurs de milioane de ani, ploile au creat mari, in care au avut loc reactii chimice. Acesea au format amino-acizi, ADN si alte substante necesare dezvoltarii vietii. Pamantul a inceput ca o minge de foc din gaze si fier, nichel si roci topite. Suprafata s-a stabilizat si s-a racit in decurs de milioane de ani.
Fiintele se schimba in decursul timpului intr-un proces continuu numit evolutie. De cind a inceput viata pe pamint, milioane de specii noi au aparut si au disparut. Organismele din timpurile noastre reprezinta doar o mica parte din toate vietuitoarele care au existat vreodata. Evolutia are loc ca un rezultat al selectiei naturale. Acest proces favorizeaza supravietuirea, si de aici rezulta abilitatea de a se reproduce a indivizilor care se adapteaza mai bine mediului inconjurator decit alti membri ai aceleiasi specii.
Resturile vietuitoarelor pastrate in scoarta Pamantului se numesc fosile. Intr-un proces de milioane de ani, o fosila este formata ca o copie dupa animalul sau planta moarta. Acest proces lent inseamna ca fosilele descoperite in zilele noastre au fost niste specii preistorice, multe dintre ele fiind disparute. Unele plante si animale stravechi s-au pastrat nu numai prin fosile in piatra, ci si prin alte moduri. In unele cazuri partile moi ale corpului au supravietuit la fel de bine. Insectele si paienjenii, de exemplu, s-au pastrat in chihlimbar. Moliile de lana se gasesc intr-un adanc strat de pamant inghetat.
Deobicei aflate doar in apa, la inceput plantele au crescut si pe pamant acum 410 milioane de ani.
Ferigi si palmieri giganti cu trunchiul lemnos au stat la baza primelor specii de plante care s-au adaptat la viata pe sol. Gimnospermele au dominat intre perioadele de acum 290-90 de milioane de ani.
Acum 130 de milioane de ani au aparut primele plante cu flori.
Cel mai mare si cel mai divers grup de animale de pe Pamant sunt nevertebratele. De altfel au fost si primele animale care au aparut in mari acum un miliard de ani.
Acum vreo 600 milione de ani au aparut meduzele, si alte nevertebrate cum ar fi molustele- au aparut cu 50 de milioane de ani mai tirziu. Nevertebratele au colonizat pamintul cu mai mult de 400 milioane de ani, dind nastere la animale ca insectele si paianjenii. Amoniti: Mii de specii de astfel de moluste traiau in oceane.
Nautilus este un animal actual, nocturn inrudit cu amonitii disparuti.
Reptile preistorice Primele animale vertebrate care au trait si s-au inmultit pe pamint au fost reptilele. Ele au evoluat din amfibieni cu mai mult de 300 milioane de ani in urma. Reptilele include pelycosaurus, pterosaurus zburatori, plesiozauri inotatori, si binecunoscutii dinozauri.
Intre 230 milioane si 65 milione de ani in urma, dinozaurii au dominat viata pe uscat.
Spre deosebire de alte reptile, cum ar fi soparlele, dinozaurii aveau picioare lungi, drepte cre le permiteau sa-si tina corpul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Preistoria
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!