Porifere și celenterate

Extras din referat

Sint primele animale nevertebrate cu structura pluricelulara, considerate forme intermediare intre organismele coloniale (grupe de celule legate intre ele, dar capabile de a supravietui in mod autonom) si organismele pluricelulare veritabile. Fiind animale filtratoare, se hranesc cu organismele vii extrase din apa. -stratul extern (ectoderm) - alcatuit din celule plate, asezate compact, care indeplinesc functia de protectie - stratul intern (endodermul) contine numeroase cellule dotate cu flageli. Vibratia flagelilor provoaca un aflux de apa din exterior spre interiorul buretelui, care adduce cu sine oxigenul si hrana necesare organis mului.  Du pa realizarea schimbului de gaze si a nutritiei.  rodusele reziduale sunt eliminate impreuna prin  oscul.
Raspindirea lor are loc prin formarea unei larve mobile, care se deplaseaza la diferite distante in cautarea unor locuri favorabile de viata.
Spre deosebire de Porifere, sint animale pluricelulare ale caror cellule formeaza deja tesuturi veritabile. Celenteratele exista in natura sub doua forme vitale de polip si de meduza. Polipii sint animale semimobile ce au diverse celule adaptate pentru realizarea functiilor de miscare, digestie, protectie, reproducere etc. Una din particularitatile lor remarcabile este regenerarea. Meduzele sint forme acvatice mobile care populeaza marile si oceanele. Ca si la porifere, raspindirea speciilor de coelenterate marine are loc cu ajutorul unei larve mobile (planula). ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Porifere Si Celenterate
    • Referat.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!