Porifere și celenterate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sint primele animale nevertebrate cu structura pluricelulara, considerate forme intermediare intre organismele coloniale (grupe de celule legate intre ele, dar capabile de a supravietui in mod autonom) si organismele pluricelulare veritabile. Fiind animale filtratoare, se hranesc cu organismele vii extrase din apa. -stratul extern (ectoderm) - alcatuit din celule plate, asezate compact, care indeplinesc functia de protectie - stratul intern (endodermul) contine numeroase cellule dotate cu flageli. Vibratia flagelilor provoaca un aflux de apa din exterior spre interiorul buretelui, care adduce cu sine oxigenul si hrana necesare organis mului. Du pa realizarea schimbului de gaze si a nutritiei. rodusele reziduale sunt eliminate impreuna prin oscul.

Raspindirea lor are loc prin formarea unei larve mobile, care se deplaseaza la diferite distante in cautarea unor locuri favorabile de viata.

Spre deosebire de Porifere, sint animale pluricelulare ale caror cellule formeaza deja tesuturi veritabile. Celenteratele exista in natura sub doua forme vitale de polip si de meduza. Polipii sint animale semimobile ce au diverse celule adaptate pentru realizarea functiilor de miscare, digestie, protectie, reproducere etc. Una din particularitatile lor remarcabile este regenerarea. Meduzele sint forme acvatice mobile care populeaza marile si oceanele. Ca si la porifere, raspindirea speciilor de coelenterate marine are loc cu ajutorul unei larve mobile (planula). ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Porifere Si Celenterate
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
237 cuvinte
Nr caractere:
1 409 caractere
Marime:
8.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!