Porcusorul De Guinea Origine Si Istorie

Extras din referat Cum descarc?

Porcusorul de Guinea este o specie care face parte din clasa Mammalia (mamifere), Ordinul Rodentia (rozatoare), Subordinul Hystricomorpha, Familia Caviidae, Genul Cavia.
Varianta domestica (prasita) este cunoscuta sub numele de Cavia porcellus.
In Peru porcusorii erau folositi de catre populatia bastinasa pentru sacrificii religioase (ritualuri) si hrana. Cu ocazia sapaturilor in mormintele incasilor s-au gasit multe mumii de porcusori. Chiar si astazi traiesc langa indienii din Peru si sunt tinuti ca animale de casa. In secolul al XVI-lea marinarii olandezi au introdus in Europa populatia Cavia cutleri (este cunoscut sub numele de Cavia aperea tschudii), acesta fiind stramosul porcusorului de Guinea domesticit. Cu ocazia descoperirii si cuceririi zonei Anzilor Centrali (Ecuador, Peru, Bolivia etc. ) in secolul al XVI-lea spaniolii au intalnit aceste mamifere mici langa indieni si le-au dat numele de porcusor indian. In timpul colonizarilor aceste animale au fost folosite drept hrana si de catre spanioli. Porcusor indian este denumit si de catre francezi si italieni. Numele de porcusor se datoreaza faptului ca strigatul lui seamana cu cel al purcelusului. Nu se stie exact, din ce cauza a primit numele de Guinea (nume folosit de englezi, romani, olandezi): Circula doua variante: le-a fost adaugat denumirea de Guinea, deoarece au ajuns in Europa prin Guinea (Africa de Vest). in Anglia erau vanduti pentru o guinee (moneda de aur folosita in acea vreme). Nu a putut fi combatuta nici una dintre versiuni. Germanii, maghiarii, rusii si polonezii i-au denumit porcusori de mare, deoarece au fost adusi de peste mari. Raspandirea lor ca animale de companie in Statele Unite s-a produs aproximativ prin anii 1770. Cei mai multi porcusori de laborator (cobai) sunt varietati engleze si provin dintr-o populatie nestabilita si salbatica din partile Braziliei.
Fiind foarte sensibili la infectii bacteriene, in secolul al XIX-lea Robert Koch si asistentul lui, Emil Behring au folosit aceste animale la cercetarea tuberculozei si difteriei. In natura porcusorii de Guinea salbatici traiesc in grupuri de cate 5-10 indivizi si sunt activi mai ales noaptea. Nu isi construiesc vizuina, ci ocupa vizuinile parasite ale altor animale, se ascund in crapaturile stancilor, in tufisuri etc., si isi petrec majoritatea timpului in zone cu iarba din abundenta. Doar porcusorul de Guinea domesticit tipa dupa hrana, dobandind acest reflex conditionat prin convietuirea cu omul. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Porcusorul De Guinea Origine Si Istorie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!