Pisici Domestice

Extras din referat Cum descarc?

Pisica este ultimul animal domesticit de-a lungul istoriei si felina cu cel mai mare succes din toate timpurile. In ultimii ani si-a castigat un numar din ce in ce mai mare de admiratori pasionati, depasind Pisicile de casa se pot imparti in doua grupuri: pisicile comune si pisicile de rasa. Fiecare rasa se diferentiaza prin caracteristicile morfologice selectionate de om, cum ar fi lungimea parului, culoarea blanii, structura corpului. Nu trebuie trecute insa cu vederea diferentele comportamentale: unele pisici independenta, primind intotdeauna in schimb protectie si tovarasia omului, pisica trezeste sentimente contradictorii: neincredere si ura, dragoste si patima.
Iata o scurta descriere a catorva rase dintre cele mai raspandite: Persana Orientul Mijlociu in secolul al XVII-lea, este rasa cea mai cunoscuta si raspandita in lume.
Persanele au un aspect bondoc si robust, cu corpul masiv sustinut de labe scurte si puternice. Capul este mare, rotund, masiv, cu craniul lat si cu obrajii plini. Nasul este scurt si lat. Barbia este bine dezvoltata si asigura o buna inchidere a maxilarelor. Ochii sunt mari, rotunzi, bine deschisi si distantati, urechile mici, indreptate spre inainte, urmeaza rotunjimea capului.
Gatul este scurt si puternic, continuand cu corpul, care are proportii armpnioase. Gambele sunt scurte, cu extremitati mari, rotunde si cu pernite negre sau maro inchis. Coada, relativ purtata drept si putin aplecata in jos fata de linia spinarii; nu este niciodata tarata in timp ce animalul se deplaseaza. Parul poate atinge lungimea de 15-20 cm, cu puf care atinge aceeasi lungime cu a parului de la suprafata blanii. Are un caracter calm si independent, afectuos si lipsit de agresivitate.
Birmaneza Pisica de talie mijlocie mare, musculoasa, bine proportionata, Pisica Sacra a Birmaniei face parte din categoria pisicilor cu par semilung.
Capul este rotund si robust, barbia bina dezvoltata si obrajii plini, cu bot rotund si maxilare puternice. Nasul este scurt, cu nari coborate sub linia nasului lunga si bine conturata. Ochii sunt mari, usor oblici, rotunzi si bine distantati; culoarea este albastru intens. Urechile, de dimesiuni medii, sunt usor inclinate in fata si situate lateral. Parul, scurt in jurul nasului, este lung si matasos pe restul corpului si deosebit de des in jurul gatului. Coada este de lungime medie, groasa si puternica. Are un nivel mediu de activitate si reactie, nu prea galagios, mieunand foarte incet. Este modesta, sociala si pasnica.
Siameza delicat. Capul, de dimensiuni medii, formeaza un triunghi echilateral perfect care porneste de la nas si se largeste treptat catre urechi, cu linii drepte, fara scobituri in dreptul perilor tactili. Profilul este alungit si drept, usor convex si fara stop. Urechile sunt mari, late la baza si distantate. Ochii, migdalati, sunt albastri, in cea mai intensa ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Pisici Domestice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!