Pesti Fosili

Extras din referat Cum descarc?

Clasa Actinopterygii-pesti ososi
Denumire: Ctenothrissa:
Actinopterygii primitivi au scheletul bine osificat, scheletul coloanei vertebrale pastreaza portiuni dezvoltate din cartilaj.Se impart in 3 categorii in functie de scheletul axial: Chondrostei, Holostei, Teleostei. Primii reprezentanti sunt cunoscuti in Devonian.
Au trait in vecinatatea recifilor de corali si lungimea lor a fost de 100 mm (descoperit in Liban).
Bucata de roca in care a fost descoperit este un sediment feros, in care s-a pastrat bine fosila. Este un stramos al heringilor, cu lungimea de 50 mm (descoperit in Australia).
Clasa Actinopterygii
Denumire: 
1.Phareodus testis
2.Furo simensytius
Au trait in depozite de apa dulce in Devonianul Superior si Carbonifer dupa care au invadat marile si oceanele in Permian.
1.Are un pectoral puternic, dintii mari, fiind un peste carnivor, din familia pestilor ososi. Descoperit in depozitele de Eocen din Australia si America (20.000 specii descoperite).
2. Dateaza din perioada Permian, cu o culoare de ciocolata naturala, prin fosilizare a pastrat forma tridimensionala. Este inrudit cu sturionul.
Denumire:
Leptolepis, Leptolapiformes
Se situeaza undeva intre clasa Holostei si Teleostei, alcatuind grupul cel mai numeros al actyropterigiilor.Au o exceptionala capacitate adaptativa, de la ape curgatoare la fundul marilor si oceanelor. Dezvolatea lor apare in Triasic sau Jurasic si merge pana in Cretacic. Corpul este format dintr-o piesa unica, concava la ambele extremitati, iar caracteristic pentru ei sunt otolitele, organ de echilibru specializat aflat in urechea interna. Urme descoperite in Germania.
Denumire:
Tharsis
Leptolepiforme, Leptolepide
Un specimen intalnit in Jurasicul din zona sudului Germaniei, specimen cu o conservare buna a capului si vertebrelor si a culorii brune a pielii. Pesti marini, fac parte din clasa celor cartilaginosi.
Denumire:
Phareodus testis
Ordinul Osteoglossiforme
Peste fosil din clasa Teleostei, descoperit in America (Wyoming), de culoare brun inchis, apar in Cretacicul inferior. Marimea este de 150 mm, adaptat la viata din apele dulci, continentale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pesti Fosili.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!