Persoane importante ce au contribuit la dezvoltarea botanicii

Extras din referat Cum descarc?

Florian Porcius (n. 16/28 august 1816, Rodna, Districtul Nasaud - d. 17/30 mai 1906, Rodna, Comitatul Bistrita-Nasaud) a fost un botanist roman, membru titular al Academiei Romane.
Descendent dintr-o familie de tarani saraci (Steopan), a fost crescut de bunicul sau, preotul greco-catolic Gherasim Porcu (latinizat Porcius) al carui nume l-a mostenit prin adoptiune. A urmat (1827- 1831) cursurile Scolii militare normale cu limba de predare germana din Nasaud, apoi liceele din Blaj si Cluj. In 1836 era invatator in Rodna-Veche. In anul 1844 obtine o bursa de la "fondul graniceresc" pentru a studia la Institutul pedagogic din Viena, timp de 2 ani. A ocupat diverse posturi administrative la Reteag, Beclean, Saliste, Rodna si Nasaud, ajungind, in 1867 vicecapitan (subprefect) al districtului Nasaud. In 1877 s-a pensionat din calitatea de presedinte la "Sedria orfanala" a jud. Bistrita-Nasaud, infiintata inca din 1867. Pentru apararea drepturilor natiunii romane din Transilvania a fost in audienta (1848) la Imparatul Austriei, fapt ce i-a atras arestarea si deportarea la Cluj, pe timp de un an, din partea autoritatilor revolutionare maghiare. Membru al Academiei Romane (1882).


Fisiere in arhiva (1):

  • Persoane Importante ce au Contribuit la Dezvoltarea Botanicii.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!