Previzualizare referat:

Extras din referat:

Amortizorul Hidraulic pentru Autovehicule Migrenele se manifesta prin dureri pe jumatatea capului, de regula pe cea stanga, in ritmul pulsului arterial. De obicei, boala se mosteneste, iar primele semne apar la pubertate. Migrenele sunt insotite de varsaturi, greata, tulburari de vedere sau de echilibru. Medicii va sfatuiesc sa nu va tratati singuri, deoarece migrenele pot fi confundate cu alte afectiuni mai grave, precum tumorile. Cele mai afectate sunt femeile, mai ales in perioada menstruatiei sau daca trec prin emotii puternice.

Hormonii sexuali dau dureri de cap

Intr-un grup de 100 de femei in plin episod de migrena, 87 au greata, 56 au varsaturi, 82 fotofobie, 36 sufera de tulburari de vedere, 72 au ameteli, iar zece pot lesina, se arata in editia romaneasca a publicatiei ,,Prevention". ,,Exista o cauza vasculara: afectarea circulat iei craniene", spune pentru ,,Prevention" medicul Laura Plavitu. In timpul unei crize migrenoase, fluxul sanguin cerebral scade cu pana la 25-30%, iar creierul duce lipsa de oxigen.

Femeile sunt cele mai afectate de migrene, mai ales in perioada menstruatiei. ,,Migrena este de departe mai frecventa in randul femeilor, probabil din cauza diferentelor hormonale, stiindu-se ca hormonii sexuali (estrogenul, progesteronul) au un rol important in geneza durerilor de cap", a afirmat, pentru revista ,,Prevention", Laura Plavitu, medic psihiatru

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Migrenele.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
529 cuvinte
Nr caractere:
2 743 caractere
Marime:
11.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
dureri, cauze, efecte
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Ioana Florea
Sus!