Melisa ca plantă medicinală - melissa officinalis

Extras din referat Cum descarc?

Denumirea:  Melisa
Denumirea in latina:  Melissa officinalis
Descriere generala:  Planta cu parfum dulce apreciata de albine, roinita sau melisa a fost dintotdeauna asociata cu aceste insect, de unde si numele sau, derivate din melissophyllon, care inseamna in greaca ,,frunza albinelor''. Medicii arabi din secolul al X-lea o utilizau pentru prepararea unui tonic despre care se spunea ca alunga melancolia - mai ales la femei - si era considerat activ impotriva tulburarilor nervoase in general. Melisa este componenta esentiala a legendarii ape de melisa a carmelitilor ( care mai contine coaja de lamiie, coriandru, mosc, scortisoara si cuisoare),creata in 1611 si careia i se atribuiau o multitudine de virtuti benefice. Ea are o reputatie excelenta, in special ca digestiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Melisa ca Planta Medicinala - Melissa Officinalis.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!