Melcii De Gradina

Extras din referat Cum descarc?

Dupa un studiu mai amanuntit atat pe internet, din carti cat si,, in direct am observat ca melcii sunt pretentiosi in legatura cu mediul si hrana. Le place mediul racoros, umed, ferit de lumina puternica a soarelui dar totusi nu intunecos. Se pot gasi in iarba numeroasa si mai mare precum un tufaris, busteni rasturnati, sub adunaturi de pietre aflate in natura, adica in locuri umbrite. Vara, cand e foarte cald se ascund sub umbra unor copaci ca de exemplu, gasesc o movila sa se ascunda si sapa pana cand gasesc pamant umed si recepentru a se proteja de caldura.
Cand ploua, simt aerul umed si ies din cochilie sau casa si cauta hrana proaspata pentru a o savura in timp ce e uda.
Daca sunt pusi intr-o mini ferma de melci, se obisnuiesc cu mediul si cauta apoi un loc racoros in care sa se odihneasca. O mini ferma de melci trebuie sa fie din lemn, sa aiba pamant, sa aiba hrana intr-un colt si deasupra sa aiba o sticla care sa fie usor data la o parte prin care sa poata intra aer prin care pot fi studiati si admirati de aproape.
Ei sunt ierbivori, deci prefera mai ales salata, frunza de papadie, iarba, varza si castravetii taiati feliute.
Au un fel de dinte cu care faramiteaza hrana, care apoi e inghitita. Mananca un anumit fel de plante mai usor de faramita dar nu numai. Reproducerea are loc cand 2 indivizi fac schimb de spermotozoizi, din care se vor naste doar o parte din pui dupa eclozare. In pamant are loc depunerea de oua. Puii, la eclozare au in jur de 1 milimetru si sunt foarte sensibili. Imediat dupa ce au iesit, sunt in cautare de hrana. Dusmani: Stand pe sol au multi dusmani precum pasarile, gandacii, furnicile si multi altii. Are dusmani deoarece are corpul plin de muschii ce sunt foarte nutritive, mai ales piciorul. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Melcii De Gradina
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!