Mediul de viață

Extras din referat Cum descarc?

Capul, fara, solzi se termina cu un bot, in varful caruia se afla gura cu buze canoase, lipsita de dinti, si doua perechi de mustati, cu un rol in pipait.
Ochii nu au pleoape. Narile sunt asezate inainte ochilor; inapoia ochilor se gasesc urechile. Pe ambele parti ale capului se afla cate un capacel osos, numit opercul.
Trunchiul este cuprins intre cap si orificiul anal.
El este turtit lateral si acoperit cu solzi mari, subtiri si flexibili, care se acopera unii pe altii, incepand de la cap spre coada.
Ei sunt produsi de piele. Un lichid mucos, secretat de glandele din piele, unge corpul, facandu-l alunecos.
Coada incepe inapoia orificiului anal.
Crapul are sapte inotatoare; ele se prind de trunchi si coada: 4 inotatoare perechi, doua cate doua (pectorale sin ventrale), si trei inotatoare neprechi (dorsala, anala, codala). Inotatoarea codala are doi lobi egali. Inotatoarele, actionate de muschi, ajuta la deplasarea crapului in apa.
Hranirea: ~Crapul se hraneste cu insecte, viermi, oua de broasca si diferite plante; este un animal omnivor.
El apuca hrana cu buzele si o marunteste cu ajutorul unor ridicaturi osoase din fundul gurii.
Respiratia: ~Sub fiecare opercul sunt situate niste foite subtiri si rosii, numite branhii. Acestea sunt fixate pe inele osoase si contin numeroase vase de sange.
Apa, oxigenul dizolvat in ea, ajunge din gura la branhii, lasa oxigenul, se incarca cu dioxidul de carbon si iese pe sub opercule. Crapul respira prin branhii; scos din apa, moare. Inmultirea: ~Femela are 2 ovare de culoare alb-portocalie, care se produc ovule (icre), iar masculul are 2 testicule alb-laptoase, care se produc spermatozoizi (lapti). Primavara, femela depune oua la marginea apelor, iar masculii varsa laptii peste acestea.
Fecundarea are loc in apa; din ouale fecundate iese puietul, din care se dezvolta crapii.
Primavara o femela de crap poate depune circa 800000 de oua.
Culipei Iulian Clasa a-VI-a F ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul De Viata
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!