Medicamentele și efectele lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin medicamente se intelege orice produs cu care se pot prevenii, ameliora sau vindeca bolile si simptomele lor.

Tot medicamentele sunt considerate produsele administrate pe calea externa sau interna, la om sau animal, in scopul diagnosticarii bolilor, precum si produsele care diminueaza sau inlatura durerea la naste sau in interventiile chirurgicale. Ele pot fi d natura minerala, vegetala, animala, biologica sau pot fi obtinute pe cale sintetica.

In functie de cantitatea administrata ele pot actiona in mod diferit, iar in raport cu efectele produse, doza poate fi: doza maxima cantitatea maxima de medicament care poate fi administrata fara a provoca efecte nocive Medicamentele sunt prescrise de medic, iar persoanele care le administreaza trebuie sa cunosc urmatoarele reguli generale: este necesar sa se verifice etichetele de pe medicamente inaintea administrarii lor, inclusiv termenul de expirare sa se cunoasca modul in care se administreaza, doza cat si orarul pentru a asigura o eficienta maxima sa se cunoasca reactiile imediate sau indepartate care pot aparea sa se cunoasca incompatibilitatile care pot exista intre ele sa se cunoasca modul de pastrare al medicamentelor in scopul mentinerii calitatii acestora.

In conformitate cu prescriptiile medicului, medicamentele se pot administra pe cale bucala (orala), respiratorie, rectala, prin aplicatii locale sau pe cale parenterala (prin injectii). Prin cale parenterala se intelege administrarea medicamentelor pe alta cale decat tubul digestiv.

In mod curent se intelege introducerea in organism a medicamentelor aflate in stare lichida, cu ajutorul unor ace care traverseaza tesuturile, deci prin injectii. Dintre avantajele utilizarii acestei cai citam: absorbtia usoara, cea ce determina o instalare rapida a efectului ocolirea tubului digestiv in cazul medicamentelor sensibile la actiunea sucurilor digestive introducerea medicamentelor in organismul bolnavului inconstient Felul injectiilor poate sa fie intradermica, subcutanata, intramusculara, aspiratii venoase. Injectia intradermica se face cu scop explorator, anestezic, curativ. Regiunea fata interioara a antebratului, iar la nevoie oricare alta regiune.

Injectia subcutanata se face in scop curativ. Regiunea se poate efectua in orice regiune unde nu trec in straturile superficiale trunchiuri mari vasculare si nervoase, regiuni infectate sau supuse la presiuni de imbracaminte. Injectia intramusculara se efectueaza in scop curativ. Regiunea patratul supero extern a fesei, deasupra liniei orizontale ce trece prin axtremitatea superioara a santului interfesiar fata antero- externa a bratului si a coapsei.

Injectia intravenoasa se efectueaza in scop explorator sau curativ si ofera o instalare rapida a efectului dorit, administrarea in totalitate a dozei prescrise. Regiunea se poate efectua in toate venele superficiale utilizandu-se mai ales cele de la nivelul plicii cotului.

Ne vom ori asupra ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Medicamentele Si Efectele Lor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
954 cuvinte
Nr caractere:
5 661 caractere
Marime:
12.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!