Lucrarile De Ingrijire La Principalele Plante

Extras din referat Cum descarc?

Combaterea buruienilor este o necesitate obiectiva si reprezinta o preocupare permanenta a specialistilor din agricultura dar si din alte sectoare. Buruienele cresc pe terenurile agricole, in parcuri si gradini pe terenuri industriale, marginea drumurilor si a cailor ferate etc. Ele provoaca pagube agriculturii, dar si altor sectoare ale economiei. In agricultura pagubele sunt mari (de la 20% pana la compromiterea totala a culturilor) si sunt reflectate prin diminuarea recoltelor, deprecierea calitatii acesteia si cresterea consumurilor de productie.
Combaterea integrata a buruienilor (C. I. B.) reprezinta complexul de masuri (totalitatea metodelor) cu scopul de combatere (distrugere) a buruienilor si ordinea in care se aplica fiecare metoda. Masurile pentru C. I. B. se incadreaza intr-un sistem. Acest sistem presupune alegerea metodei celei mai potrivite, legatura dintre metode si indicii de executie a lor, eficacitatea cea mai buna si economica.
In agricultura contemporana se consolideaza tot mai mult conceptul de Managementul integrat al protectiei plantelor si implicit de Managementul integrat al buruienilor (M. I. B.) (Budoi, 1996). Aceasta tehnologie prietenoasa fata de mediu se incadreaza mai bine in Sistemul de agricultura durabila (sustenabila). Se bazeaza pe considerente economice, ecologice si productive. Presupune controlul si dirijarea dinamicii populatiilor de buruieni, urmarirea dezvoltarii plantelor e cultura si relatiile dintre ele.
Urmareste reducerea (sau modificarea) numarului buruienilor pana la un nivel tolerabil Pragul economic de daunare. Urmareste conservarea biodiversitatii plantelor in ecosistemele agricole.
Pune accentul pe cunoasterea biologiei populatiilor de buruieni, a evolutiei a relatiilor acestora cu plantele de cultura pentru elaborarea metodelor de mentinere a lor sub Pragul economic de daunare. M. I. B. presupune perfectionarea tehnologiilor de productie, nu exclude folosirea erbicidelor dar intensifica actiuni pentru diminuarea pana la totala efectului lor poluant (prin reducerea dozelor, aplicarea pe zona randului sau vetre, folosirea bioerbicidelor, etc.) Facem precizarea ca aceste doua notiuni Combatere integrata si Managementul integrat al buruienilor nu sunt notiuni opuse. In noua conceptie, Combaterea integrata a buruienilor trebuie absorbita in Managementul integrat al buruienilor care presupune o activitate mai complexa.
M. I. B. este o parte componenta a Sistemului de agricultura durabila care prevede in principal pastrarea biodiversitatii dar si productivitate, profitabilitate, protectia mediului, justitia sociala si conservarea resurselor.
Principalele lucrari de ingrijire la sfecla pentru zahar sunt: - prasila oarba - raritul - combaterea buruienilor - combaterea bolilor si daunatorilor - irigarea culturii Prasila oarba se efectueaza in cazul cand a prins crusta inainte de rasarirea plantelor. Lucrarea se executa cu cultivatoare CPPT - 4 tinandu-se seama ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrarile De Ingrijire La Principalele Plante
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!