Lucrările de îngrijire la principalele plante

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Combaterea buruienilor este o necesitate obiectiva si reprezinta o preocupare permanenta a specialistilor din agricultura dar si din alte sectoare. Buruienele cresc pe terenurile agricole, in parcuri si gradini pe terenuri industriale, marginea drumurilor si a cailor ferate etc. Ele provoaca pagube agriculturii, dar si altor sectoare ale economiei. In agricultura pagubele sunt mari (de la 20% pana la compromiterea totala a culturilor) si sunt reflectate prin diminuarea recoltelor, deprecierea calitatii acesteia si cresterea consumurilor de productie.

Combaterea integrata a buruienilor (C. I. B.) reprezinta complexul de masuri (totalitatea metodelor) cu scopul de combatere (distrugere) a buruienilor si ordinea in care se aplica fiecare metoda. Masurile pentru C. I. B. se incadreaza intr-un sistem. Acest sistem presupune alegerea metodei celei mai potrivite, legatura dintre metode si indicii de executie a lor, eficacitatea cea mai buna si economica.

In agricultura contemporana se consolideaza tot mai mult conceptul de Managementul integrat al protectiei plantelor si implicit de Managementul integrat al buruienilor (M. I. B.) (Budoi, 1996). Aceasta tehnologie prietenoasa fata de mediu se incadreaza mai bine in Sistemul de agricultura durabila (sustenabila). Se bazeaza pe considerente economice, ecologice si productive. Presupune controlul si dirijarea dinamicii populatiilor de buruieni, urmarirea dezvoltarii plantelor e cultura si relatiile dintre ele.

Urmareste reducerea (sau modificarea) numarului buruienilor pana la un nivel tolerabil Pragul economic de daunare. Urmareste conservarea biodiversitatii plantelor in ecosistemele agricole.

Pune accentul pe cunoasterea biologiei populatiilor de buruieni, a evolutiei a relatiilor acestora cu plantele de cultura pentru elaborarea metodelor de mentinere a lor sub Pragul economic de daunare. M. I. B. presupune perfectionarea tehnologiilor de productie, nu exclude folosirea erbicidelor dar intensifica actiuni pentru diminuarea pana la totala efectului lor poluant (prin reducerea dozelor, aplicarea pe zona randului sau vetre, folosirea bioerbicidelor, etc.) Facem precizarea ca aceste doua notiuni Combatere integrata si Managementul integrat al buruienilor nu sunt notiuni opuse. In noua conceptie, Combaterea integrata a buruienilor trebuie absorbita in Managementul integrat al buruienilor care presupune o activitate mai complexa.

M. I. B. este o parte componenta a Sistemului de agricultura durabila care prevede in principal pastrarea biodiversitatii dar si productivitate, profitabilitate, protectia mediului, justitia sociala si conservarea resurselor.

Principalele lucrari de ingrijire la sfecla pentru zahar sunt: - prasila oarba - raritul - combaterea buruienilor - combaterea bolilor si daunatorilor - irigarea culturii Prasila oarba se efectueaza in cazul cand a prins crusta inainte de rasarirea plantelor. Lucrarea se executa cu cultivatoare CPPT - 4 tinandu-se seama ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lucrarile De Ingrijire La Principalele Plante
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 098 cuvinte
Nr caractere:
18 092 caractere
Marime:
8.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!