Ingrijirea Bolnavilor Cu Pneumonii Bacteriene

Extras din referat Cum descarc?

1. Pneumonia pneumococica.
pag. 11-18 Etiopatogenie. pag. 11 Morfopatogenie pag. 12-13 Tabloul clinic pag. 13-14 Explorarea paraclinica pag. 14-15 Diagnostic pag. 15 Evolutie.
Complicatii pag. 15-17 Tratament pag. 17-18 2. Pneumonia stafilogoccica pag. 19-22 Ftiologie pag. 19 Patogenie pag. 19-20 Morfopatologie pag. 20 Tablou clinic pag. 20 Diagnostic pag. 21 Evolutie si complicatii pag. 21 Tratament pag. 21-22 3. Pneumonii cu germeni gram negativi, Generalitati pag. 23 Pneumonia cu klebsiella pneumoniae pag. 23-24 Pneumonia cu haemophilus influenzae pag. 25 Pneumonia cu psfudomonas aeruginosa pag. 25-26 Pneumonia cu legionella pneumophila pag. 26-27 4. Pneumonii cu germeni anaerobi pag. 27-29 Ingrijiri igieno-dietetice pag. 30 Rolul asistentei in ingrijirea bolnavilor cu afectiuni pulmonare pag. 31-34. Prezentare de cazuri pag. 35-41 + Anexe bibliografie - 2 - I. Notiuni de anatomie si filozollogie a plamanilor si cailor respiratorii Aparatul respirator este format din totalitatea organelor care contribuie la realizarea schimburilor de gaze dintre organism si mediul extern. In plus, prin partea superioara a cavitatii nazale la nivelul mucoasei olfactive se percepe mirosul, iar laringele, un alt segment al aparatului respirator, datorita corzilor vocale inferioare, realizeaza fonatia.
Aparatul respirator este alcatuit din: caile respiratorii organe care au rol in vehicularea aerului; cavitatea nazala si faringele formeaza caile respiratorii superioare, iar laringele trahea si bronhiile - caile respiratorii inferioare.
pl (m (nii, organe la nivelul carora au loc schimbul de gaze (oxigen si dioxid de carbon). Caile respiratorii cavitatea nazala primul segment al cailor respiratorii.
Ea este divizata de septul nazal in doua cavitati simetrice numite fose nazale. Fosele nazale se afla partial in piramida nazala care are rol estetic si de protectie.
FARINGELE, al doilea organ al cailor respiratorii, este un organ cu dubla functie, respiratorie si digestiva.
LARINGELE, este situat in partea anterioara a gatului, sub osul hioid, deasupra traheei, proeminand sub piele. Are un schelet cartilaginos, format din trei cartilaje neperechi (cartilajul tiroid, cricoid, epiglotic) si trei perechi (cartilajele aritonoide, corniculate si cuneiforme) unite intre ele prin ligamente sau articulatii. La interior este captusit de o mucoasa care determina in cavitatea laringelui, patru plici numite corzi vocale, doua superioare si doua inferioare.
TRAHEEA este un conduct fibro cartilaginos, intins de la marginea anterioara a laringelui pana la bifurcarea ei in cele doua bronhii principale.
Este situata anterior de esofag. Are doua segmente; cervical si toracal. Inelele bifrocartilaginoase sunt incomplete posterior, unde se afla o membrana musculabifroelastica care permite dilatarea esofagului si inaintarea bolului alimentar in timpul deglutitiei. La exterior se afla tesut conjunctiv, iar la interior mucoasa ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea Bolnavilor Cu Pneumonii Bacteriene
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!