Influenta Componentelor Organice in Mediul de Cultura in Vitro la Garoafele de Sera

Extras din referat Cum descarc?

cultura, vitamine, in vitro, glucide
REZUMAT 
Experienta a fost efectuata pe trei soiuri de garoafe Amapolla, Tanga si Katya, in scopul stabilirii influentei vitaminelor (tiamina, piridoxina, acid nicotinic si biotina), si glucidelor asupra reactiei organogene a meristemului de garoafa. Efectul acestor componente organice se face simtit atat sub aspect calitativ, cat si cantitativ, printr-o modificare a procentului de meristeme care neoformeaza plantule , aceasta cale reprezentand principala modalitate de orientare si di rijare a reactiei organogene a meristemului. 
Din studiile noastre rezulta ca vitaminele favorizeaza cresterea si evolutia meristemelor " in vitro", iar hormonii au un rol bine cunoscut de regulatori de crestere asupra meristemelor de garoafa. In cazul glucidelor am utilizat zaharoza si glucoza care actioneaza asupra metabolismului substantelor regulatoare de crestere endogena cu implicatii majore in procesul de crestere.
INTRODUCERE
Odata cu introducerea in mediul de cultura a unor componente minerale anorganice (macro- si microelemente), se adauga si mici cantitati de substante organice, fara de care cultura " in vitro" este de neconceput. Aceste componente, pe care planta nu le poate extrage din sol, dar pe care le sintetizeaza de obicei in urma metabolismului celular, sunt puse la dispozitia meristemului gata preparate, prin incorporarea lor in mediul de cultura. Efectul acestor componente organice se face simtit atat sub aspect calitativ, cat si cantitativ, printr-o modificare a procentului de meristeme care neoformeaza plantule , aceasta cale reprezentand principala modalitate de orientare si dirijare a reactiei organogene a meristemului. Dintre componentele organice, a caror actiune va fi investigata in continuare, amintim: vitaminele si glucidele.
MATERIAL SI METODA
Majoritatea studiilor consacrate actiunii vitaminelor subliniaza faptul ca acestea favorizeaza cresterea si evolutia meristemelor " in vitro" . Totusi, administrate in cantitati si combinatii neadecvate, vitaminele pot deveni un factor limitativ in procesul de neoformare de plantule.
Dintre vitaminele cu certa actiune stimulatoare amintim : tiamina, care se administreaza in cantitati de la 0,1 - 10 mg/l. Alte vitamine mai des folosite sunt: piridoxina, acidul nicotinic si biotina. Desi aceste vitamine nu sunt indispensabile culturii de meristeme la garoafe, ele sunt totusi adaugate din motive de precautie sau datorita efectului favorabil semnalizat la alte specii.
In scopul stabilirii influentelor vitaminelor asupra reactiei organogene a meristemului de garoafa s - au utilizat sapte formulari complexe de vitamine si componente organice aditionale, intrebuintate de catre: GAUTHERET (1942) (G), REINERT si WHITE (1953) (R si W), MURASHIGE si SKOOG (1962) (MS), WHITE (1963) (W), MOREL si MULLER (1964) (MM), CAMBORG si colab. (1968) (C) si SCHENK si HILDEBRANDT (1972) (SH).
Pentru fiecare formulare s - au prelevat cate 50 de meristeme din soiurile Amapolla, Tanga si Katya, in conditiile amintite anterior. Toate componentele mediilor de cultura cu exceptia vitaminelor, au fost mentinute constante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Componentelor Organice in Mediul de Cultura in Vitro la Garoafele de Sera.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!