Infecțiile urinare sunt afecțiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme

Extras din referat Cum descarc?

Infectiile urinare sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. Localizare: - aparatului urinar inferior: uretra (infectia se numeste uretrita), vezica urinara (cistita) - aparatului urinar superior: uretere, rinichi (infectiile sunt numite nefrite, cu variantele pielonefrita, glomerulonefrita) . Mai exista si alte boli la nivelul aparatului urinar superior caracterizate prin procese infectioase cum ar fi: pionefrita, pionefroza, care apar ca si complicatii ale infectiilor urinare. Cauze: -agentii patogeni: bacterii de tipul bacililor enterici (bacterii care exista in mod normal in tractul intestinal al omului si animalelor deci se gasesc in materiile fecale, cu raspandire larga in natura, pe sol). Exemple de astfel de bacterii: Escherichia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas (denumita si Piocianic). -alti agenti patogeni care pot produce infectii urinare: streptococi- enterococi, stafilococi, levuri-candida. Deoarece uretra la femei este scurta si se afla in vecinatatea vaginului si a orificiului anal, este deja o cauza favorizanta. In situatii de colita, constipatie cronica, afectiuni biliare infectiile urinare sunt favorizate. Alte situatii care favorizeaza aparitia frecventa a infectiilor urinare: - litiaza renala (calculii) - tulburari in evacuarea urinei: spasme, staza urinara intalnita si in sarcina, obstacole pe traiectul cailor urinare (exemplu: compresiile tumorale pe uretere) - refluxurile uretro-vezical si vezico-ureteral - infectii genitale Tratament: In toate situatiile, prezentarea la medic si efectuarea analizelor de urina si chiar de sange sunt obligatorii. In infectiile urinare de tipul cistitelor necomplicate, pe langa tratamentul medicamentos indicat de doctor, simpla hidratare, crestere a diurezei ajuta la eliminarea prin urina a bacteriilor si grabeste vindecarea. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Infectiile Urinare Sunt Afectiuni Inflamatorii Produse De Diferite Microorganisme
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!