Importanța CO2 în fotosinteza plantelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Plantele necesita lumina, saruri minerale si dioxid de carbon. In conssecinta, toti acesti factori trebuie armonizati pentru o dezvoltare si reproducere optima a plantelor.

Prima cerinta este calitatea apei. Desi unele plante, cum ar fi ferigile plutitoare, sunt indiferente la calitatea apei, altele au nevoie fie de o apa bazica si dura, fie dulce si acida. Iluminarea este la randul ei importanta.

In ceea ce priveste fotosinteza, principala necesitate este legata tot de lumina. In unele cazuri insa, daca se observa incetinirea cresterii plantei combinata cu ingalbenirea ei, este vorba de lipsa fierului sau magneziului, care au rol in reactiile chimice ale fotosintezei Apa si solul contin saruri minerale Toate substantele necesare cresterii plantelor sunt denumite generic saruri minerale. Unele dintre acestea sunt necesare doar in cantitate mica, si anume metalele. Insa ele trebuie sa fie prezente, deoarece sunt folosite in permanenta de plante. Aceste saruri sunt absorbite de radacini si frunze la plantele acvatice propriu-zise si doar prin radacini la cele amfibii. Sarurile minerale de care au nevoie plantele sunt: azotul continut in nitrati, fosforul continut in fosfati, potasiul, care intra in compozitia altor saruri. Substantele necesare in cantitati mici sunt metalele si vitaminele. Cea mai buna solutie ar fi asigurarea inca de la inceput a unui sol bogat in saruri minerale Valorile KH sunt in Grade Germane dGH. Valorile concentratiei de CO2 sunt in mg/l sau ppm. Plantele au nevoie de circa 5 mg/l CO2 pentru a avea loc fotosinteza. Valori de 10 - 20 mg/l sunt considerate optime, iar Concentratii de peste 25 - 30 mg/l sunt daunatoare Folosirea tabelului necesita o precizie ridicata la masurarea pH, de aceea are doar rol orientativ daca masurarea nu se face cu un pH-metru foarte precis sau electronic.

Incepatorii pot fi tentati sa incerce sa mareasca intr-un acvariu KH sperand la o crestere a concentratiei de dioxid de carbon, prin adaugarea de pilda de bicarbonat de sodiu (NaHCO3) sau alta substanta care va creste KH, uneori impreuna cu GH. Un asemenea rationament este gresit; KH va creste dar va creste odata cu el si pH iar concentratia de CO2 va ramane aceeasi. Pentru a creste nivelul dioxidului de carbon exista doar doua posibilitati: injectia de CO2 sau cresterea numarului de pesti.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Co2 In Fotosinteza Plantelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
393 cuvinte
Nr caractere:
2 950 caractere
Marime:
10.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
co2, oxigen
Predat:
la gimnaziu
Sus!