Homeopatie

Extras din referat Cum descarc?

Hipocrate afirma ca bolile se pot vindeca pe trei cai: 1. singure 2. prin metoda contrariilor 3. prin metoda similitudinilor (asemanarilor) Homeopatia este o metoda terapeutica, bazata pe principiul similitudinii (asemanarii) : similitudinea (asemanarea) care exista intre simptomele toxice ale unei substante si puterea sa de vindecare. Astfel, numeroase substante, administrate in doze ponderale (mari), provoaca diverse simptome unei persoane sanatoase, in timp ce aceleasi substante, administrate in doze mici, vindeca bolnavi cu boli care au simptome asemanatoare.      Homeopatia se caracterizeaza de asemenea prin individualizarea tratamentului. In cadrul terapiei homeopate exista, in mod special, persoane bolnave, si nu boli in sine, tratamentul fiind administrat si condus in functie de specificul fiecarui pacient, rezultatele tratamentului depinzand intotdeauna de reactivitatea particulara-individuala a pacientului. Homeopatia este recomandabila de preferinta pacientilor care vad in ea o terapie eficienta, naturala, fara efecte adverse, contraindicatii sau efecte secundare.
Plecand de la realitatea ca Homeopatia este o Metoda terapeutica si NU o Medicina homeopata, medicul homeopat este in primul rand medic format in sistemul medical firesc de invatamant, cu grade de specialitate castigate prin concursuri si examene, care, suplimentar studiilor sale de medicina, a decis sa-si completeze sistemul terapeutic prin cunoasterea homeopatiei. Astfel medicul va putea alege cea mai buna metoda terapeutica, cea adecvata, pentru pacientul sau, pentru redarea sanatatii sale.
Homeopatia are o plaja de aplicare foarte larga. Asa cum terapia alopata (care foloseste medicamentele uzuale din farmacii) se adreseaza in general tuturor afectiunilor, bolilor sau disfunctiilor, asa si Homeopatia se adreseaza tuturor problemelor de sanatate ale pacientilor. Evident, ca si celelalte modalitati terapeutice (alopatia, fitoterapia, apiterapia, dietoterapia, kinetoterapia, acupunctura, chirurgia etc.), si Homeopatia are limitele ei din punct de vedere al posibilitatilor curative totale. Medicamentele homeopatice numite in mod curent REMEDII, sunt de origine naturala 100% = vegetale, minerale sau animale. Substanta baza numita tinctura mama este supusa unor procedee indelungi si minutioase de purificare, diluare si ambalare. Gradul de dilutie este inscris pe eticheta remediului si poate fi o dilutie zecimala = 1/10 (D 1, D 2.) sau centezimala = 1/100 (CH 5, CH 7.). Cu utilizare mai restransa, dar din ce in ce mai utilizata, se pot gasi si dilutii de 1/1000 (L1, L2.) si de 1/10. 000 (M 1, M2.). Cu aceste dilutii se impregneaza apoi granulele, neutre chimic, . care reprezinta forma cea mai raspandita de prezentare a remediilor homeopate. Exista de asemenea si alte forme de prezentare cum ar fi: globule, solutii, picaturi, comprimate, unguente, alifii, etc.
Controlul si verificarea calitatii acestor preparate homeopate este ...


Fisiere in arhiva (1):

 • Homeopatie
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!