Hidra De Apa Dulce

Extras din referat Cum descarc?

Alcatuire: are aspectul unui saculet lung de 1-2 cm; la partea interioara prezinta oficiul buco-anal, cu rol de gura si anus; acesta este inconjurat de 6-10 brate, numite tentacule, care se pot alungi si scurta; hidra se fixeaza pe plante cu partea sa posterioara, latita ca o talpa.
Peretele corpului hidrei este format din doua straturi de celule intre care se afla o substanta gelatinoasa.
Sensibilitatea: la orice atingere, hidra isi contracta imediat tentaculele si corpul, ajungand de marimea unei gamalii de ac; hidra este sensibila la factori de mediu.
Hranirea: hidra pride prada cu ajutorul tentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorul celulelor urzicatoare si prin orificiul buco-anal, o indroduce in cavitatea digestiva; ce- lulele glandulare ale stratului intern secreta sucuri digestive cu ajutorul carora o parte din hrana este digerata in cavitate digestiva; particulele ramase sunt apucate de pseudopodele celulelor flagelate, digestia terminandu-se in vacuolele digestive ale acestora, restul de hrana nedigerata este eliminata prin orificiul buco-anal. Respiratia si excretia: hidra nu are organe de respiratie si de excretie, aceste functii se desfasoara direct la nivelul celulelor din peretele corpului.
Inmultirea: ~vara cand conditiile de viata sunt favorabile, hidra se inmulteste prin inmugurire, pe corpul ei apar muguri care cresc si se transforma in noi hidre ~toamna cand temperatura apei scade, hidra se inmulteste prin ou, care se formeaza prin contopirea unui ovul cu un spermatozoid; oul rezultat in urma fecundatiei cade pe fundul apei unde rezista pana in primavara cand da nastere la o noua hidra.
~daca taiem o hidra in mai multe bucati fiecare bucata regenereaza un nou individ, ca si la spongieri, re- generarea se explica prin slaba diferentiere a celulelor.
~celule cu flagel si pseudopode din stratul intern al corpului hidrei dovedesc ca celenteratele au aparut in timpurile foarte vechi, din stramosi comuni cu ai protozoarelor si spongierilor.
Sa retinem!
Hidra de apa dulce, meduza, actinia si coralul sunt celenterate. Ele traiesc in ape dulci si marine.
Cavitatea digestiva, singura cavitate a corpului, comunica cu exteriorul prin orificiul buco-anal, acesta fiind inconjurat de tentacule. Denumirea de celenterat provine de la cuvintele celos=cavitate si enteron=intestin. Ele se inmultesc prin inmugurire si prin oua.
Prezenta celulelor diferentiate si a cavitatii digestive arata ca celenteratele au o alcatuire mai complicata decat protozoarele si spongierii.
Elev: Culipei Iulian Clasa: a-VI-F ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Hidra De Apa Dulce
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!