Hepatitele Acute Si Cronice

Extras din referat Cum descarc?

Hepatitele (acute si cronice) . Bolnavii de hepatita cronica se pling de dureri in regiunea derapta subcostala, scaun instabil, umflarea abdomenului, pruritul tegumentului, micsorarea poftei de mincare, etc. Adresarea opurtuna la medic permite a stabili la timp diagnoza si cauza imbolnavirii, efectuarea tratamentului necesar. In profilaxia acutizarilor, de rind cu lecuirea fenomenelor acute, are mare importanta respectarea regimului alimentar, dieta, refuzul mincarilor picante, a bauturilor alcoolice.
Ciroza ficatului de cele mai dese ori este o urmare a hepatitei cronice suportate in trecut, cu toate ca se poate dezvolta pentru prima data. O anumita insemnatate o au diferitele intoxicatii, in special cu alcool, ciuperci otravitoare, intoxicatii cu toxine chimice industriale. Bolnavii se pling de dureri in regiunea dreapta subcostala, unflarea abdomenului, diaree, scaun instabil, prurit, hemoragii intestinale, dispnee, umflarea membrelor inferioare. Bola progreseaza treptat si in sfirsit duce la insuficienta a ficatului. Cu toate acestea, tratamentul sistematic, stricta respectare a regimului alimentar, dieta permit a mentine mult timp capacitatea de munca.
Boli ale vizicii biliare (colecestita, colelitiazia). La baza colecestitei (acute si cronice) stau bolile inflamatori ale vezicii biliare. Cauzele sunt dereglarea functionala a vizicii biliare, diferite dischinezii, contagiuni, alergii, obezitatea, constipatii, gastritele cronice, preponderent cu aciditate scazuta, lamblioza intestinului, etc. Bolnavii se pling de amar in gura, dureri in regiunea dreapta subcostala, uneori cu caracter de criza, umflarea abdomenului, scaun instabil, cresterea temperaturii corpului, voma, culoarea galbena a tegumentului, pierderea capacitati de munca.
Gastritele (acute si cronice) cel mai frevent se intilnesc la oamenii de virsta tinara. Gastrita acuta de regula se dezvoltain rezultatul luarii unei hrane prea fierbinti, a condimentelor picante, iregularitatii alimentarii, in cazul autolecuirii, la fumatori si la oameni consumatori de bauturi alcoolice precum si la cei ce au dinti nelecuiti. Inlaturarea inopurtua a acetor cauze pot contribui la dezvoltarea gastritei cronice. Bolnavii de gastrita de regula se pling de senzatii neplacute in abdomen, arsuri si greutate sub lingurita, pierderea poftei de mincare, greturi, voma, eructatie, guat neplacut in gura, scaun instabil, umflarea abdomenului. Adresarea la timp la medic, tratamentul si inlaturarea cauzelor bolii duc de regula la deplina insanatosire in cazul gastritei acute si la imbunatatirea starii sanatatii in cazul gastritei cronice. Atit la aparitia bolii, cit si la preintimpinarea acutizarilor si complicatiilor o mare insemnatate are observarea de dispanser, respectarea regimului, in caz de necisitate, dieta, tratamentul balneo-climateric, renuntarea la fumat si bauturile alcoolice.
Ulcerul gastrio-duodenal este boala preponderent a barbatilor de virsta tinara. Cauza este alimentarea neregulata, fumatul, excesele in consumarea bauturilor alcoolice, dereglarile ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Hepatitele Acute Si Cronice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!