Girafa

Extras din referat Cum descarc?

Girafa, este cel mai inalt animal terestru, usor de recunoscut datorita gatului exceptional de lung. Girafele mascul au in medie o inaltime de aproximativ 5. 3 m, dar unele cresc la o inaltime de aproape 6 m. Clasificarea stiintifica: Girafa apartine speciei Mamifiere, familiei Giraffidae, clasa Giraffa camelopardalis.
Pe perioada sezonului secetos, girafele se hranesc cu frunze de copaci care isi pastreaza frunzele, dar odata cu inceperea sezonului ploios hrana lor se schimba cu frunze proaspete, si lastari fragezi. Cand au de ales, femelele si masculii se hranesc in mod diferit. Masculii se concentreaza pe frunzele aflate pe cele mai inalte ramuri, in timp ce femelele isi arcuiesc gatul ca sa manance de pe ramurile mai apropiate de sol. Aceasta caracteristica faca ca sexul girafelor sa poata fi identificat de la mare distanta prin simpla urmarire a modului de hranire. Deasemenea masculii sunt mai inclinati sa intre in locuri cu copaci mai desi pe cand femelele in general evita.
Girafele nu sunt animale care se deplaseaza pe distante foarte mari, in ciuda picioarelor foarte lungi. Ele nu pot umbla in terenuri mlastinoase deoarece picioarele lor se scufunda rapid si foarte rar traverseaza rauri. Girafele de pe maluri opuse pot sa nu se intalneasca niciodata, chiar daca apa nu este foarte adanca.
In plus fata de inaltimea foarte mare, girafa se situeaza printre animalele cu cea mai mare greutate de pe uscat. Masculii foarte mari pot ajunge pana la 1, 900 kg. Femelele sun mai mici, si rar ajung la jumatate din aceasta greutate. Comparativ cu alte mamifere cu copite, girafele au corp relative scurt, dar picioarele sunt disproprtionat de lungi. Picioarele din fata sun mai lungi decat cele din spate. Girafele au doua modalitati de deplasare- mers normal si gallop. In mers normal, girafa isi misca ambele picioare de pe o parte, la unison, urmata apoi de miscarea ambelor picioare de pe cealalta parte. Cand alearga, girafele isi misca ambele picioare din fata deodata inainte si apoi urmeaza ambele picioare din spate. In timpul alergarii, girafele isi misca gatul lung inainte si inapoi, in contrabalans. Girfa are o viteza maxima in alergare de 56 km/h, dar datorita faptului ca are o inaltime asa mare si picioare foarte lungi, nu pare sa se miste asa repede. Gatul girafei are peste 1, 5 m lungime si contine doar 7 vertebre- la fel ca la majoritatea mamiferelor (inclusive omul), dar sunt foarte elongate. Lungimea mare a gatului si inaltimea girafei, ii permite sa se hraneasca si sa manance frunze la inaltime, unde nu ajung celelate animale. Girafa isi poate extinde limba pana la 45 cm, si sa o infasoare in jurul frunzelor; dintii au spatii intre ei, pentru a putea usor exfolia frunzele. Limba e acoperita cu papile foarte dure, o excelenta adaptare pentru hranirea din copacii care au tepi. Comparativ cu alte mamifere, girafele nu au un miros foarte dezvoltat, dar au ochi mari si o vedere foarte buna. Combinata cu inaltimea mare, ii ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Girafa
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!