Gheorge Marinescu - Autobiografie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gheorghe Marinescu (*28 februarie 1863, Bucuresti - + 15 mai 1938, Bucuresti ), medic neurolog, profesor la Facultatea de Medicina din Bucuresti, membru al Academiei Romane, fondatorul Scolii Romanesti de Neurologie.

In 1882 - dupa absolvirea Seminarului Central - se inscrie la Facultatea de Medicina din Bucuresti. Cu sprijinul lui Victor Babes, in al carui laborator de Anatomie Patologica si Bacteriologie incepuse sa lucreze ca preparator, isi continua studiile incepand din 1889 la Paris in clinica de maladii ale sistemului nervos din spitalul Salpetriere condusa de Jean-Martin Charcot. Aici cunoaste pe Pierre Marie, cu care va intretine stranse legaturi in viitor, pe Joseph Babinski si Fulgence Raymond. Mai tarziu va lucra cu Carl Weigert in Frankfurt a.M. si cu Emil du Bois-Raymond in Berlin. Incurajat de Pierre Marie prezinta in 1890 in Berlin la un congres international rezultatul cercetarilor asupra substratului morfopatologic in acromegalie.

Intre 1890 si 1896 intreprinde calatorii de studii in Germania, Anglia, Belgia si Italia.

In 1897 sustine la Facultatea de Medicina din Paris teza de doctorat cu titlul Mana suculenta in siringomielie. In acelasi an - intors in tara - primeste functia de sef al serviciului de boli nervoase la spitalul Pantelimon; un an mai tarziu este numit profesor la clinica bolilor nervoase a Facultatii de Medicina din Bucuresti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gheorge Marinescu - Autobiografie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
907 cuvinte
Nr caractere:
5 000 caractere
Marime:
55.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
medicina, profesor
Predat:
la liceu
Sus!