Gestionarea Deseurilor Urbane

Extras din referat Cum descarc?

Peste 90% din cantitatea de deseuri urbane din tara noastra sunt depozitate in amenajari orasenesti speciale. In anul 1999 se inregistrau 303 astfel de depozite, reprezentand 25% din depozitele nationale, care ocupa aproximativ 1236 hectare, cca. 9% din suprafata totala destinata depozitarii deseurilor la nivel national. Dintre aceste depozite, 30% sunt destinate deseurilor menajere simple,10% pentru namolul orasenesc de la epurarea apelor, restul fiind depozite mixte, atat pentru deseurile menajere cat si pentru cele industriale, de obicei nepericuloase. Mai mult sau mai putin legal, in depozitele municipale sunt acceptate si deseuri industriale periculoase. Amestecul acestor tipuri de deseuri poate conduce la producerea unui levigat incarcat cu substante nocive, care, prin infiltrare, polueaza apele de suprafata si subterane, solul si implicit afecteaza starea de sanatate a populatiei din zona.
Din totalul depozitelor urbane, 87% sunt plasate in afara oraselor, 6% pe malul apelor, iar restul de 7% se gasesc in interiorul localitatilor. De asemenea, 40% dintre aceste depozite nu beneficiaza de facilitati de protectie a mediului inconjurator. In ceea ce priveste municipiul
La nivelul Bucurestiului, din categoria deseurilor urbane menajere fac parte deseurile menajere propriu-zise,deseurile de origine comerciala, namolurile de origine domestica, deseurile din constructii si demolari si produsele casnice uzate.
Deseurile menajere rezultate din activitatea casnica a locuitorilor au in compozitie resturi de la prepararea si consumul hranei, ambalaje, ziare, cartoane, textile, obiecte vechi deteriorate.Compozitia procentuala a deseurilor menajere, la nivelul municipiului Bucuresti:
......
Caracteristic municipiului Bucuresti este ca, la o suprafata de 228 km2, are o populatie de 2064464 locuitori(densitatea de 9055 locuitori pe km2), si un numar de 109194 cladiri de locuit, respectiv 726987 locuinte.
Producatorii de deseuri menajere sunt: populatia, asociatiile de locatari, colectivitatile (scoli, spitale, camine, hoteluri,crese), pietele agro-alimentare etc. Rata de generare a deseurilor solide este de 1,2 kg/locuitor/zi, la nivel global 3600 - 3800 t/zi, din care hartie si carton 122 t, sticla 360 t,materiale plastice 110 t etc.
Deseurile solide menajere, corpuri solide cu umiditate redusa sau resturi alimentare cu umiditate ridicata, sufera un proces de degradare specific si variabil, de la cateva luni(resturi alimentare, hartie) la zeci de ani (metal, sticla, plastic).
Deseurile din unitatile sanitare formeaza o categorie speciala in cadrul deseurilor menajere, nu atat prin natura lor chimica, cat mai ales prin riscul infectiilor microbiologice pe care le prezinta, necesitand o denocivizare-sterilizare speciala.
Deseurile stradale (187300 t/an), formate pe cale publica, sunt variabile cantitativ si compozitional in functie de anotimp, natura pavajului, gradul de acoperire cu vegetatie /asfalt. In general sunt deseuri solide, biodegradabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Deseurilor Urbane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!