Functia De Relatie Si Sistemele Implicate In Realizarea Ei

Extras din referat Cum descarc?

Functiile de relatie includ sensibilitatea si miscarea. Sensibilitatea este corelata cu activitatea sistemului nervos si a analizatorilor, precum si cu activitatea glandelor endocrine. Miscarea este corelata cu activitatea sistemului muscular si osos. Sistemul nervos Pentru a reactiona la stimuli si pentru a intretine activitatea organelor, organismul are nevoie de doua sisteme informationale corelate: sistemul nervos si sistemul endocrin.
Asemeni unei retele telefonice la care este conectata cea mai mica localitate, dar nu si toate casele, in cazul sistemului nervos informatia nu ajunge, la fiecare celula in parte din intreg organismul.
Nervii sunt fascicule de fibre nervoase unite prin tesut conjunctiv si acoperite cu un invelis comun. Insusirile nervilor sunt: excitabilitatea si conductibilitatea. In urma actiunii unui excitant, nervii reacsioneaza si transmit influxurile nervoase.
Clasificarea nervilor: Dupa modul cum este receptionata excitatia si transmit influx nervos, nervii se impart in: - senzitivi, prin care excitatiile sunt transmise sub forma de impuls nervos la encefal; - motori, prin care influxul nervos se transmite de la encefal la organele efectoare; - micsti, care au atat fibre nervoase, senzitive, cat si motorii; ei sunt cei mai raspanditi din organism Maduva spinarii Este segmentul SNC protejat in canalul vertebral si se prezinta ca un cilindru plin (43-45 cm lungime), usor turtit anteroposterior, mai ingrosat in regiunea cervicala si lombara, unde se gasesc centrii nervosi pentru membrele superioare, respectiv inferioare.
O sectiune transversala in interiorul maduvei spinarii este reprezentata de substanta cenusie care aminteste de silueta unui fluture, marginita de un invelis albicios- substanta alba.
Substanta cenusie este formata din corpul neuronilor care mijlocesc receptia si transmisia de informatii catre creier si organele de executie.
Substanta alba este alcatuita din celule gliale si fibre nervoase, care fac legatura atat intre maduva si encefal cat si invers. Din maduva spinarii, de-o parte si de alta, se desprind 31 perechi de nervi spinali, care fac legatura dintre maduva si periferia corpului.
Un nerv spinal este alcatuit din: duoa radacini, un trunchi comun si ramuri.
Radacina anterioara este alcatuita din prelungirile axonice ale neuronilor motori din coarnele anterioare si cele axonice vegetative din coarnele laterale ale maduvei.
Radacina posterioara are pe traiectul ei un ganglion spinal. Ea este formata din prelungirile axonice ale neuronilor din ganglionii spinali, care patrund in coarnele posterioare ale maduvei.
Trunchiul comun rezulta din asocierea prelungirilor dendritice ale neuronilor din ganglionul spinal de pe traiectul radacinii posterioare cu axonii neuronilor din radacina anterioara.
Ramurile sunt mixte, ele continand atat fibre motorii cat si senzitive.
Functiile maduvei spinarii sunt: de centru reflex si de conducere.
In cadrul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Functia De Relatie Si Sistemele Implicate In Realizarea Ei
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Mihail, Aurora, Bauer Ernst, W., Biologie Manual pentru clasa a XI-a, Bucuresti, Editura All Educational, 2001. 
Voiculescu, I. C., Petricu, I.C., Anatomia si fiziologia omului, Editia a IV-a, Bucuresti, Editura Medicala, 1971.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!