Fixarea Azotului

Extras din referat Cum descarc?

In habitatele naturale se intalnesc o serie de microorganisme  apartinand diferitelor specii, care in activitatea lor se influenteaza reciproc. Pentru populatiile de microorganisme care interactioneaza 
influentele pot fi benefice sau pozitive, negative sau neutrale. In cadrul interactiunilor pozitive se creeaza conditii benefice pentru populatiile de microorganisme. Un exemplu in acest sens il reprezinta simbioza.
1. Simbioze intre microorganisme si plante leguminoase. 
Simbiozele sunt caracteristice si au loc intre o  serie de sisteme si microorganismele procariote. Foarte raspandite si caracteristice sunt simbiozele care se stabilesc intre radacinile leguminoaselor si o serie de microorganisme. In aceste simbioze se formeaza nodozitati in care, prin cooperare, are loc fixarea azotului molecular atmosferic de catre bacteriile diazotrofe din familia Rhizobiaceae. Aceste bacterii se gasesc in sol si patrund in  radacinile gazdelor specifice, realizandu-se simbioza  productiva cu formare de nodozitati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fixarea Azotului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!