Familia Carabidae

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ordinul Coleoptera

Coleopterele (popular gandacii) sunt insecte care in marea lor majoritate au corpul tare, scortos, adesea bombat.

Corpul are o simetrie bilaterala, la cele mai multe forme fiind alungit.

Ordinul coleopterelor este cel mai mare ordin de insecte, care desi nu este cunoscut in intregime, numara totusi peste 250.000 de specii.

Cel mai pregnant caracter anatomic al acestui ordin este prezenta aripilor acoperitoare, tari, scortoase, sclerificate, acoperind la cele mai multe dintre ele intreg abdomenul (elitrele). In cele mai multe cazuri, elitrele au pierdut total nervatia si poseda o structura foarte complicata, care le asigura rezistenta. In timpul zborului, elitrele se ridica in sus, dar la unele coleoptere nu se ridica (Cetoniinde).Subordinul Adephaga

Coleoptere cu antene homonome, filamentoase, in general cu forma de fir de par, rar cu forme mai deosebite. Elitrele sunt intotdeauna bine dezvoltate, iar aripile membranoase adesea scurtate. Abdomenul prezinta 6-7 sternite, primul dintre ele fiind in mare parte acoperit de catre coxele posterioare si ramanand vizibil numai lateral. Cele mai multe au trei perechi de palpi (numai girindele, paussidele, risodidele si cupedidele au numai doua perechi de palpi). Toate au tarsele la cele trei perechi de picioare alcatuite din cate cinci articole. Sunt cele mai primitive coleoptere, in marea lor majoritate carnivore. Larvele lor sunt cel mai adesea de tip campodeoid.Familia Carabidae

oColeoptere exclusiv terestre, cu mers repede, se misca pe pamant, mai rar de urca pe arbori (Calosoma). Capul este indreptat inainte (prognat), mandibulele, de asemenea prognate, fiind de forma conica, alungite, putin incovoiate si ascutite; de regula, mandibulele sunt prevazute cu dinti lungi pe marginea lor interioara. La aparatul bucal, carabidele au trei perechi de palpi. Antenele sunt setiforme si sunt alcatuite din 11 articole. Picioarele sunt lungi, adaptate la alergat. Tarsele sunt pentamere (din cate cinci articole). De regula, masculii au cateva articole de la tarsul anterior mai latite si prevazute pe partea lor ventrala cu peri sau cu solzi.

o Carabidele sunt insecte pradatoare, cu aparat bucal masticator. Sunt si genuri la care unele specii dauneaza foarte mult plantelor cultivate, pe care le ataca atunci cand sunt plante tinere. Astfel sunt genurile Zabrus, Harpalus, Amara.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Familia Carabidae.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
1 955 cuvinte
Nr caractere:
10 224 caractere
Marime:
1.50MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
biologie, insecte, gandac, anatomie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!