Etapele Generice ale Cresterii Plantei

Cuprins referat Cum descarc?

FAZELE DE CRESTERE SI DEZVOLTARE A CELULELOR
1.1.FAZA EMBRIONARA
1.2.FAZA DE EXTINDERE
1.3.FAZA DE DIFERENTIERE
2.FAZELE DE CRESTERE SI DEZVOLTARE A PLANTEI
2.1.FAZA EMBRIONARA
2.2.FAZA JUVENILA
2.3.FAZA DE REPRODUCERE
2.4.FAZA DE SENESCENTA
3.PROCESUL DE CRESTERE SI DEZVOLTARE
3.1.PROCESUL DE CRESTERE
3.2.PROCESUL DE DEZVOLTARE
3.2.1.Fecundatia 
3.2.2.Germinarea semintelor 
3.2.3.Cresterea organelor plantelor 
3.2.4.Factorii care influenteaza procesul de crestere


Extras din referat Cum descarc?

1.FAZELE DE CRESTERE SI DEZVOLTARE A CELULELOR
La baza cresterii organismelor pluricelulare sta marirea numarului si dimensiunilor celulelor, acompaniata de diferentierea lor. Cresterea si dezvoltarea incep de la o celula si urmeaza 3 faze:
1.1.FAZA EMBRIONARA
Cuprinde perioada de pregatire a celulei pentru duplicare si insusi procesul de multiplicare de ce produce de 2-6 ori.
1.2.FAZA DE EXTINDERE
Aceasta Se caracerizeaza prin schimbari structural si fiziologice cum ar fi formarea vacuolei centrael, hidratarea coloizilor protoplasmatici, intensificarea biosintezei proteinelor si a tuturor proceselor metabolice.
In procesul de extindere celulara, un rol deosebit revine substantelor regulatoare de crestere, inclusiv auxinelor.
1.3.FAZA DE DIFERENTIERE
Este etapa de stabilizare a structurii si formei exterioare a celulei, caracterizandu-se printr-o intensitate mica de crestere. Se formeaza perisori secundari, se finalizeaza procesul de diferentiere a organitelor celulare si se formeaza structurile specifice in functie de localizarea celulei.. Diferentierea specifica a celulelor este determinate atat de factori ereditari, cat si de raportul substantelor fitohormonale endogene. 
2.FAZELE DE CRESTERE SI DEZVOLTARE A PLANTEI
2.1. FAZA EMBRIONARA
La plantele angiosperme cuprinde dezvoltarea embrionului de la zigot pana la coacerea semintelor si se realizeaza pe organismul - mama.
2.2.FAZA JUVENILA
Se caracterizeaza printr-o crestere intensive si dezvoltare vegetative. La plantele cu seminte, etapa incepe cu germinarea semintelor si se incheie cu formarea organelor vegetative. In aceasta perioada, plantele nu au capacitatea de a se reproduce sexuat.
2.3.FAZA DE REPRODUCERE
Este etapa de maturitate si multiplicare, cu o intensitate mica a cresterii. Reprezinta perioada formarii semintelor si fructelor, planta fiind mai active vital, deoarece poseda o masa vegetativa suficienta pentru a aprovoziona cresterea si dezvoltarea florii, a semintei si fructului, care reprezinta organe heterotrofe ale plantei.
2.4.FAZA DE SENESCENTA
Este etapa de imbatranire si include perioada terminarii fructificarii, pana la moartea naturala. Este o perioada de slabire progresiva a activitatii vitale a organismului. 
Este etapa de imbatranire si include perioada terminarii fructificarii, pana la moartea naturala. Este o perioada de slabire progresiva a activitatii vitale a organismului.
3.PROCESUL DE CRESTERE SI DEZVOLTARE
3.1.PROCESUL DE CRESTERE
Cresterea este un proces fiziologic, ritmic, ireversibil, cantitativ constand in sporirea numarului de celule, a masei si a volumului acestora. Cresterea reprezinta pentru plante o necesitate vitala. Astfel, cresterea radacinilor spre sursele de apa si de substante minerale asigura o buna aprovizionare cu substante nutritive, cresterea tulpinii asigura o buna expunere a frunzelor la lumina, iar marirea suprafetei frunzelor asgura o buna receptie a radiatiilor solare.
Cresterea reprezinta pentru plante o necesitate vitala. Astfel cresterea radacinilor spre sursele de apa si de substante minerale asigura o buna aprovizionare cu substante nutritive, cresterea tulpinii asigura o buna expunere a frunzelor la lumina, iar marirea suprafetei frunzelorasigura o buna receptie a radiatiilor solare


Fisiere in arhiva (1):

  • Etapele Generice ale Cresterii Plantei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!