Equisetum Arvense

Extras din referat

Cele 32 de specii ale unicului gen contemporan, Equisetum, sunt raspandite pe toate continentele, cu exceptia Australiei, incepand din zona  ecuatoriala, pana in cea temperat a si rece.In Republica Moldova au fost evidentiate 8 specii, intalnite in paduri (E.sylvaticum, E.hyemale, E.telmateia, E.fluviatile), pe la marginea apelor sau in locurile inmlastinite (E.palustre), prin lunci, pajisti umede, campuri agricole (E.arvense, E.pratense, E.ramosissimum). Sunt plante erbacee, cu tulpini ce ating 80-100 cm si grosimea 2-3 mm. Unele specii tropicale (E.giganteum, din America de Sud) sunt leani si ating lungimea de 10-13 m.
Cls. Equisetatae
Ord. Equisetales
Fam. Equisetaceae
Fam. Equisetaceae: 1 - Equisetum arvense, tulpina fertila (de primavara); 1a - tulpina sterila, asimilatoare (de vara); 2 - Equisetum sylvaticum, tulpina sporifera; 2a - tulpina sterila, asimilatoare; 
2b - portiune de rizom; 3 - Equisetum palustre.
Coada calului mai este cunoscuta sub denumirile populare: barba ursului, bradisor, nodatica, opintici, parul porcului sau siruslita.
Coada Calului este o planta erbacee, perena, spontana, intalnita prin lunci umede, la marginile apelor de munte, pe terenuri apoase, pe terasamentul cailor ferate, ca buruiana in culturi, de la campie pana in regiunea montana. Anual, primavara din rizom apar
E.arvense este cea mai raspandita specie. Se intalneste pe solurile umede      si mlastinoase, in lunci si, chiar, terenuri agricole. Este o planta  perena, cu rizom articulat si ramificat, incorporat in sol, la adancime de 1 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Equisetum Arvense.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!