Epurarea Apelor Reziduale

Extras din referat Cum descarc?

Noi nu suntem stapanii naturii , insa noi suntem responsabili de bunastarea generatiilor care urmeaza !
Epurarea apelor reziduale
Prin epurarea apelor reziduale se intelege totalitatea masurilor si tehnicilor aplicate in vederea reducerii incarcarilor cu elemente poluante pana sub nivelurile maxim admise de reglementarile legale in vigoare 
. Apa - chintesenta vietii pe pamint 
Natura si-a elaborat in decursul milioanelor de ani un mecanism uimitor in perfectiunea sa de a pastra echilibrul in circuitul apei. Noi, oamenii, am reusit intr-un timp extrem de scurt sa dereglam atit de sensibil natura , incit apa atit de necesara vietii se imputineaza din ce in ce mai mult.  
Lacurile, riurile, marile, apa subterana chiar si apa de ploaie inainte de a intra in contact cu solul sunt atit de poluate incit epurarea ei necesita metodologii complexe si extrem de costisitoare, uneori apropiindu-se de pragul imposibilului. 
In ultimii ani, ca urmare a unei constientizari a stadiului inaintat de distrugere a resurselor de apa, se incearca o apropiere si studiere mai aprofundata a principiilor din natura. 
Reintoarcerea umanitatii de la stadiul ultramecanizat si tehnicizat la o civilizatie care constientizeaza rolul vital al naturii, face ca in toate domeniile solutiile care integreaza si protejeaza mediul sa fie apreciate si considerate de avangarda. Una dintre materializarile acestor studii sunt si statiile de epurare pe baza de plante.    
Natura reuseste si acolo unde cea mai avansata tehnica esueaza
Incercind o apropiere de natura si folosind principiile ei, s-a ajuns la completarea si in unele situatii inlocuirea statiilor de epurare biologice clasice cu statii pe baza de plante, care utilizeaza principiul filtrarii si oxigenarii diferentiate a substratelor biotopurilor cu ajutorul plantelor. Prin acest sistem se creaza un mediu propice pentru dezvoltarea atit a microorganismelor aerobe cit si anaerobe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Epurarea Apelor Reziduale.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!