Enzimele

Extras din referat Cum descarc?

Alaturi de vitamine, care actioneaza la nivelul reactiilor biochimice in calitate de catalizatori (mareste viteza de reactie), se gasesc enzimele. Categoria aceasta poarta denumirea de biocatalizatri.
Enzimele sunt de natura proteica (sunt supuse sintezei proteice), nu se consuma in timpul reactiilor, actioneaza in cantitate mica la o cantitate mare de substrat, sunt specifice tipului de reactie naturii substratului, prezinta sensibilitate pentru:
- Temperatura - peste 800C inactiveaza ireversibil actiunea enzimatica, sub 00C sunt inactivate reversibil.
- pH -ul - schimbul de hidrogen, traduce calitatea de acid sau alcalin. Formula apei H2O reactie reversibila, H++HO- - reactia apei, conduce orice. PH7 - exista echilibrare intre cei 2 ioni H++HO-. Cand valorile sunt sub 7, ionii de hidrogen depasesc ionii de hidroxil - pH acid (urina - 6,2, saliva - 6,5, sucul gastric - 2)


Fisiere in arhiva (1):

  • Enzimele.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!