Dryopteris Filix-mas

Extras din referat Cum descarc?

Feriga creste in regiunea inalta de deal si mai ales in cea subalpina unde formeaza ades asociatii cu Athyrium filix-femina. Este frecventa in toate zonele umbroase din lantul carpatic.
Feriga este un indicator ecologic, in sensul ca nu apare decat in zonele nepoluate.
Varietati de Dryopterus filix -mas se cultiva in scopuri ornamentale.A CU VALOARE FITOTERAPEUTICA
Este o planta erbacee, perena, care atinge inaltimea de 0,5-1 m, se intilneste solitar sau in grupuri mici in codri, in padurile intunecoase de carpen si stejar, in locurile umede. Feriga comuna prezinta un diplobiont(sporofit)cu un rizom foarte bine dezvoltat, gros, de culoare neagra-gri, ascuns in sol si numai partea sa superioara iese putin desupra solului. De la el pornesc in sol numeroase radacini adventive, subtiri, in partea de sus- sunt dispuse spiralat ramasitele petiolurilor frunzelor czute impreuna cu frunzele vii numite vaie. Rizomul se termina cu un mugure apical, in care se afla conul de crestere inconjurat de primordi foliare, care se vor forma  in frunze la anul viitor.   Rizomii prezinta proprietati oficinale, purtand denumirea stiintifica de FILICIS RHIZOMA.
Se recomanda recoltarea materiei prime sa se faca toamna


Fisiere in arhiva (1):

  • Dryopteris Filix-mas.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!