Dezvoltarea unor comportamente pentru protejarea sănătății personale și a mediului

Extras din referat Cum descarc?

Unul dintre scopurile de sine ale activitatii din invatamant este informarea autorizata a copiilor si adolescentilor privind diferite domenii ale culturii si stiintei, in paralel cu dezvoltatea de abilitati personale si competente specifice. In acest sens educatia pentru sanatatea personala si pentru protejarea mediului inconjurator, vizeaza nu numai transmiterea catre elevi a unui bagaj informativ corect din punct de vedere stiintific, cat, mai ales, crearea unor comportamente individuale si colective sanatoase, a unor atitudini ce corespund idealului educational.
Scoala este locul perfect pentru transmiterea cunostintelor de educatie pentru sanatate a elevilor, pentr protejarea si conservarea mediului inconjurator si are abilitatea si capacitatea de a se adresa atat tinerilor, in mod direct, dar si indirect adultilor.
Unul dintre elementele esentiale pentru obtinerea si dezvoltarea impactului dorit este initierea si realizarea programelor de educatie pentru sanatatea personala si a mediului la varste cat mai tinere. Conduita preventiva devine astfel un comportament care se realizeaza in timp, in paralel cu dezvoltarea educativa. Asupra unei persoane deja formate, adulte, astfel de activitati au intotdeauna un impact mai redus decat activitati similare, realizate la varste mai timpurii. Educatia eficinta pentru deprinderile de viata se realizeaza pe respectarea opiniilor tinerilor, asigurarea dreptului lor de a participa si de a impartasi idei intr-un mediu prietenos.
Un copli/tanar cu deprinderi sociale solide, incredere si respect de sine, care are o imagine clara a valorilor de baza si acces la informatii relevante, este posibil sa ia decizii pozitive in privinta sanatatii lui si atitudini responsabile.


Fisiere in arhiva (1):

 • Dezvoltarea unor comportamente pentru pratejarea sanatatii personale si a mediului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Visan S., Cretu S., Alponi C. - Mediul inconjurator. Poluare si protectie - Editura       
Economica, Bucuresti, 1998
Vadineanu A. - Dezvoltarea durabula. Teorie se practica - Editura Universitatii Bucuresti 
   1998
 *** Ghid metodologic de aplicare a programelor scolare pentru disciplina optionala 
,,Educatie pentru sanatate" - Editura Charmides, Bistrita, 2005


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!