Cum se Extinde Cancerul - Cauzele Cancerului - Diagnostice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In etapa urmatoare, celulele incep sa se desprinda de tumora mama, strabat membranele conjunctive, apoi peretii vaselor limfatice sau sangvine patrunzand in circulatia limfatica celulele canceroase ajung initial in ganglionii limfatici, structuri cu rol imun. Sunt invadati initial ganglionii regionali, adica cei mai apropiati de tumora. O mare parte din celule sunt omorate la acest nivel; aceasta reprezinta etapa de invazie locoregionala a cancerului. Cu timpul, celulele imune de la nivelul ganglionilor nu mai fac fata afluxului de celule canceroase care continua sa se inmulteasca.

Celulele canceroase vor depasi si aceasta bariera si vor ajunge prin intermediul limfei in circulatia sangvina; o alta modalitate de a ajunge in sange este prin strabaterea peretilor vasculari inca de la inceput la nivelul tumorii primare.

Dupa ce ajung in circulatia sangvina, celulele canceroase se vor opri in diferite organe, acolo unde conditiile favorizeaza dezvoltarea ulterioara: plaman, oase, creier, ficat. ?i aici o parte din celule vor muri, dar altele vor supravietui si se vor inmulti in continuare; aceasta reprezinta etapa metastatica, de boala generalizata.

La fiecare etapa vor supravietui cele mai agresive si mai rezistente celule, astfel ca sansele de vindecare sau de raspuns la tratament scad o data cu avansarea bolii.

Cauze

Datorita medicinii moderne, oamenii au o

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cum se Extinde Cancerul - Cauzele Cancerului - Diagnostice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
716 cuvinte
Nr caractere:
3 643 caractere
Marime:
16.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
celule, complicatii, cancer
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!