Cultura Porumbului

Extras din referat Cum descarc?

Pana in anul 200 d. Hr. cultura se raspandise si in alte parti ale Americii. Porumbul nu a devenit cea mai importanta hrana din Mexic si America Centrala decat intre anii 800 si 1100. Arheologii au descoperit ca oamenii cand au aflat ca prin cultivarea porumbului se poate produce pe aceeasi suprafata de teren mai multe decat prin cultivarea orcarui alt produs, productia de porumb a crescut rapid. In secolul XVI-lea porumbul s-a raspandit in intreaga lume. Porumbul reprezinta hrana principala intr-o mare parte a Africii.
Taciune de porumb intrenoduri. Ea este groasa, plina cu maduva si se numeste cocean. Frunzele sunt mai mari si mai late decat cele ale graului. Florile au un singur sex si sunt situate pe aceeasi planta. Polenizarea se face cu ajutorul vantului, cu polenul adus de pe alta planta, deoarece florile nu ajung in acelasi timp la maturitate. Fructele sunt galbene si ele raman prinse pe stiuleti.
II Tehnologii de cultura 1 Rotatia culturii Cultivarea porumbului mai multi ani la rand pe aeeasi suprafata de teren se numeste monocultura.
Prin succesiunea culturilor se intelege cultivarea a doua culturi cu perioada mai scurta de vegetatie pe acelasi teren in acelasi an. Practicand monocultura solul saraceste in aceleasi elemente nutritive si apar aceleasi buruieni si aceiasi daunatori.
Treptat se creaza conditii nefavorabile pentru acea cultura iar productia scade motiv pentru care nu se recomanda practicarea monoculturii. Rolul rotatiei culturilor este combaterea monoculturii. Se realizeaza prin schimbarea culturii. O rotatie de trei ani cu culturi de porumb, soia si grau va pute arata ca in tabelul de mai jos : Rotatia culturilor de grau, soia si porumb pe o perioada de trei ani 2. Pregatirea terenului Pentru cultura de porumb se executa inainte lucrari de pregatire a terenului (arat, grapat, nivelat etc. ) pentru a crea coditii bune de crestere si dezvoltare a acestuia (maruntire, nivelare, distrugerea buruienilor). Lucrarea de baza este aratul care se executa cu plugul tras de tractor sau de cal si are scopul de a afana si amenaja solul, distrugerea buruienilor si a unor daunatori.
Maruntirea solului se realizeaza cu ajutorul grapei trasa de tractor. Nivelarea solului se face primavara inainte de semanatul porumbului.
Ea se realizeaza cu netezitorul tras de tractor sau de animale. Cand terenul se pregateste trebuie respectate anumite reguli : - trebuie verificata starea utilajelor folosite -nu se repara defectiunile utilajelor in timpul mersului Utilajele agricole folosite sunt din punct de vedere tehnic mecanizate. 3 Semanatul Semanatul este operatia prin care samanta se introduce in sol pentru a incoltii, a creste si a fructifica.
Semanatul poate fi manual sau mecanic.
Semanatul se poate face in mai multe feluri : -prin imprastiere -in randuri -in cuiburi Pentru a obtine productii mari de porumb, samanta trebuie sa fie sanatoasa, curata si tratata improtiva ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cultura Porumbului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!