Crocodilii

Extras din referat Cum descarc?

   Crocodilienii se numara printre reprezentantii cei mai vechi ai faunei actuale; acestia au existat inca inaintea dinozaurilor.De la aparitia lor nu au suferit schimbari majore. Cela douazeci de specii care traiesc in prezent includ si cea mai mare reptila existenta.Crocodilienii au aparut acum circa 200 milioane de ani, spre sfarsitul perioadei de maxima raspndire a reptilelor.(Comparativ, primii umanoizi au aparut pe Pamant acum 7 milioane de ani).In aceea vreme, crocodilii traiau pe uscat, spre deosebire de cei actuali,care traiesc partial in apa. Aveau picioare mai lungi si boturi mai scurte decat crocodilii cunoscuti de noi.In timp ce majoritatea speciilor de pe uscat au disparut spre sfarsitul mezoicului, acum circa 65 milioane de ani, crocodilienii s-au dovedit mai adaptabili si au supravietuit. Crocodili si aligatorii, impreuna cu caimanii si gavialul fac parte din ordinul Crocodyliadin clasa reptilelor. Acestia pot fi recunoscuti dupa forma lor de soparla, tegumentul solzos acoperit cu placi cornoase, avand un maxilar puternic si inspaimantator, inzestrat cu dinti uriasi. Speciile ordinului crocodililor sunt raspandite fara exceptie numai in regiunile cu clima calda. 
Ordinul se imparte in trei clase:crocodilii formeaza prima clasa, aligatorii si caimanii a doua clasa iar a treia clasa este formata dintr-o singura specie si anume gavialul indian sau de Gange. In general crocodilii au un corp mai subtire si un bot mai lung, iar botul aligatorilor si al camanilor este mai scurt si mai lat. Crocodilii mai pot fi recunoscuti dupa al patrulea dinte de pe maxilarul inferior care este vizibil si daca botul este inchis; la aligatori acest dinte nu este vizibil deoarece intra intr-o cavitate de pe maxilarul superior. Desi forma speciilor seamana mult, marimea exemplarelor dezvoltate vaiaza mult (intre 1,5-7 m).


Fisiere in arhiva (1):

  • Crocodilii.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!