Corneliu Zolyneak

Extras din referat Cum descarc?

S-a nascut la 19 iunie 1928, in orasul Pascani, judetul Iasi, si a urmat in acelasi oras, intre anii 1935-1939 scoala primara, Gimnaziul CFR (1939-1943) si Liceul Teoretic,pe care l-a absolvit in 1949.
A urmat cursurile Facultatii de Stiinte Naturale din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. Este numit asistent la Catedra de Stiinte sociale de la Universitatea ieseana in acelasi an in care a absolvit, 1953, iar in 1954 este avansate lector si activeaza in acest post pana in anul 1957 cand este transferat ca sef de lucrarii la disciplina Biologie si Genetica a Facultatii de Biologie Iasi. Intre anii 1962-1965 se specializeaza la Universitatea din Greisfwald - Germania si obtine titlul de doctor in genetic in 1965.
Intors in tara, devine titularul cursului de "Genetica si ameliorarea plantelor si animalelor". In anul 1967 ocupa prin concurs postul de conferentiar, iar in 1970 devine professor titular la disciplinele Genetica si ameliorarea plantelor si animalelor, Radiogenetica si Genetica umana.
In 1974 sustine public Memoriul de activitate stiintifica si obtine titlul de doctor docent.
Autor a numeroase cursuri universitare si peste 120 de lucrarii stiintifice, publicate atat in tara cat si in strainatate, profesorul universitar doctor docent Corneliu Zolyneak este unul dintre specialistii de marca ai tarii datorita lucrarilor de Genetica, mai ales Radiogenetica


Fisiere in arhiva (1):

  • Corneliu Zolyneak.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!