Celenterate

Extras din referat Cum descarc?

Traieste in mediul acvatic. Forma corpului este saciforma. Este alcatuita din orificiul bucoanal inconjurat de tentacule prevazute cu celule urzicatoare. Cavitatea interna este egala cu cavitatea gastrica. Spatele corpului este format din 2 straturi de celule: intern si extern.
Stratul extern prezinta celule urzicatoare, senzitive si musculare. Stratul intern este format din celule mari si prevenite cu flagel care are rol in hranire. Intre cele doua straturi se gasesc celule nervoase, dispuse in retea. Locomotia este prin rostogolire.
Hranirea: se hraneste cu animale microscopice. Hrana este digerata in vacuole digstive. Inmultirea este prin inmultire.
Meduzele au corpul gelatinos, in forma de umbrela. Miscarea este sacadata: prezinta tentacule cu celule urzicatoare, stomacul este impartit in 3 buzunare, inelele nervoase sunt dispuse pe marginea umbrelei.
Coralii au 40 de metri inaltime (recifuri de corali). Traiesc in marile si oceanele calde, au un schelet calcaros pe care traiesc indivizii formati din tentacule. Marea bariera de corali se vede dupa luna. Au forma si culori diferite in forma de: pana, copac cu ramuri (coralul rosu), floare (actinia), panglica (cordonul Venerei). ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Celenterate
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!