Cannabis Sativa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca e vorba de plante medicinale, intr-un periplu pe internet am descoperit numeroase ierburi ce au afecte medicinale, ierburi ce sunt folosite pentru a trata anumite probleme medicinale cum ar fi in urmatorul tabel: Cannabis sativa este o planta cu frunze care creste in zone temperate si tropicale, cultivate atat in interior (home-growing) cat si in productie seriala. Ea deriva din alte specii cum ar fii cannabis indica si cannabis nuderdis, ingredientele active se numesc cannabinoids (tetrahydrocannabinol, cannabinol, cannabidiol, cannabinolidic acid, cannabigerol si cannabichromreue, iar Delta-9-tetrahydrocannabinol este responsabil principal pentru efectele psiho-active). Aceasta planta este folosita in medicina si nu numai avand nenumarate efecte (positive, negative), cannabis sativa cu componentii ei active exercita o arie larga de efecte asupra sistemului nervos central: Negative: Probleme respiratorii, tuse Dificultati cu memoria de scurta durata Atacuri de panica Confuzii, ameteli Istoria cannabisului: De-a lungul timpului Cannabisul a fost folosit in diferite culturi pentru schimbarea starii de spirit, a perceptiei, cu alte cuvinte pentru a atinge o treapta mai inalta de constientizare. A mai fost folosit insa si in alte scopuri. In unele triburi primitive din America de Sud, Africa si India, cannabis a fost folosit in cadrul ceremoniilor religioase si in scopuri medicale. Minerii africani obisnuiau sa o foloseasca pentru a le usura munca dificila, iar jamaicanii o consumau la sfarsitul zilei pentru a le inlatura oboseala.

Prima mentionare scrisa apare intr-o carte de medicina intitulata: Tratat despre plante, in China secolului al II-lea i. Hr., unde era folosita ca anestezic inca de acum 5. 000 de ani. Vechii asirieni, persii, romanii si indienii foloseau acest drog pentru a controla spasmele musculare, pentru a calma durerea, cat si in tratarea indigestiei. Cannabisul era folosit curent in medicina traditionala din Africa si Asia.

In secolul al IX-lea, asirienii incepusera sa o foloseasca ca tamaie. Inca din 1611 Cannabis sativa era cultivata in Jamestown, Virginia. In secolul al XIX-lea era folosita in tratarea spasmelor musculare, a durerilor de cap, a travaliului, insomniei si a durerilor menstruale. Este inca folosita ca medicament in Orientul Mijlociu si in Asia.

Intrebuintarea medicala a Cannabisului: Canabisul si derivatele sale pot fi utile in tratarea glaucomului si a anumitor afectiuni oculare legate de nervul optic. Alta posibilitate de utilizare este legata de tratamentul starilor de greata si de voma, metoda asociata chimioterapiei in cazul pacientilor cancerosi. Alte medicamente recunoscute ca avand acest efect nu au fost la fel de eficiente. In 1973 cativa pacienti cu leucemie -o forma de cancer- au fumat considerabil marijuana si au descoperit ca le reduce starea de greata si ca a actionat ca un veritabil stimulent pentru apetit. Scaderea apetitului si scaderea in greutate ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cannabis Sativa
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
674 cuvinte
Nr caractere:
4 122 caractere
Marime:
19.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!