Previzualizare referat:

Extras din referat:

Calciu este un nutrient essential de care corpul tau are nevoie in fiecare zi. De retinut este ca ajuta la formarea si mentinerea dintilor sanatosi si a oaselor. Calciu ajuta la mentinerea batailor inimii constante, la circulatia sanatoasa a sangelui si la mentinerea nervilor si muschilor intr-o forma buna.

Calciu este "cheia" pastrarii corpului tau intr-o stare foarte buna. Din cauza ca oasele sint facute din calciu, daca nu acumulezi destul din dieta zilnica, corpul tau va lua calciul dedicat oaselor ca sa faca diferenta.In timp acest lucru poate reduce duritatea oaselor si poate aparea osteoporosis, o boala a oaselor subtiri si fragile.

Osteoporosis iti poate slabi oasele, adica ,oasele se pot rupe de la o apasare puternica. Deoarece oamenii nu acumuleaza destul calciu din dietele lor foarte des, osteoporosis este acum o boala la nivel mondial care afecteaza peste 28 milioane de americani. fk684v9424ekkk

Ce se poate face? Se pot face schimbari in mancarea de zi cu zi. Poti consuma multe feluri de alimente incepand de la produse care nu ingrasa pana la broccoli. Daca tot nu ai acumulat destul calciu atunci poti lua un supliment de calciu cum ar fi Tums sau Os-Cal.

49684vfn24ekk3l

De retinut: Calciu este essential pentru a ramine sanatos si de asemenea pentru a reduce riscul aparitiei osteoporosis. Dar calciu este doar un element din ansamblu. De asemenea ai nevoie de exercitii si de o dieta adecvata si echilibrata pentru a ramine sanatos.

De ca avem nevoie de calciu in continuu?

Nevoia pentru calciu incepe inca de cind te nasti si se extinde de-a lungul vietii. Cu toate acestea majoritatea oamenilor astazi consuma putine produse si legume bogate in calciu.

Cea mai recenta analiza a guvernului asupra obiceiurilor de a manca la americani confirma ca cei mai multi oameni nu primesc destul calciu. Adolescentii, femeile tinere si femeile trecute de menopauza consuma din ce in ce mai putin ceea ce ste sanatos- si mai putin decat nevoile corpului lor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calciu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 517 cuvinte
Nr caractere:
7 624 caractere
Marime:
13.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
calciu, nutrienti, vitamina D, oase
Predat:
la liceu
Profesorului:
Hagiu Bodan
Sus!