Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aproape nici un alt ordin de mamifere nu cuprinde o mai mare bogatie ca ordinul carnivorelor (carnivora). Cele mai diferite dimensiuni, de la leul impunator la mica nevastuica, cele mai diferite aspecte ale corpului, de la caini la pisica, urs sau foca. Unele animale sunt terestre, altele arboricole, iar altele acvatice. Insa acest ordin este divizat in doar doua subordine: carnivorele terestre (fissipedia) si cele marine (pinnipedia). Cele doua tipuri care stau fata in fata in subordinul fissipedia sunt cainele (canis familiaris) si pisica, fiecare dintre ele reprezentand o suprafamilie: canoidea (cu aspect de caine) si feloidea (cu aspect de pisica). Reprezentantii familiei cainilor (canidae) apartin unui tip esentialmente diferit spre exemplu de dihor si pisica. Din punct de vedere fizic, cainii sunt de obicei inferiori celorlalti reprezentanti ai carnivorelor, pe care ii depasesc insa prin facultatile lor psihice.

Aspectul lor este zvelt, botul adesea ascutit. Coada este stufoasa, ghearele nu sunt retractile. Dezvoltarea a 42 de dinti, cu molari prevazuti cu suprafete de mestecat indica un regim omnivor, care nu respinge nici plantele. Constructia corpului este legata de modul de viata: canidele nu sunt animale arboricole, in schimb, pot alerga mult timp si poseda membre deosebit de puternice. Sunt de asemenea bune inotatoare. In timpul mersului calca numai pe degete, ca si pisicile. Toate canidele au simturile bine dezvoltate, auzul este aproape tot atat de bun ca cel al felidelor. Mirosul s-a dezvoltat, atingand un grad de acuitate admirabil. Vazul nu joaca un rol important; la cainele nostru domestic se observa adesea ca se orienteaza aproape numai dupa miros. Astfel, la animalele oarbe, mai ales cat sunt inca tinere, infirmitatea lor cu greu poate fi observata. Remarcabile sunt insusirile lor psihice.

Toti reprezentantii familiei si mai ales acei care sunt in contact cu omul dovedesc in fiecare zi ca insusirile lor intelectuale au atins o dezvoltare ce nu poate fi comparata aproape cu a nici unui alt animal.

Cainele, cel mai vechi animal domesticit s-a raspandit impreuna cu omul peste tot pamantul. S-a stabilit astazi destul de precis ca lupul este cel mai important stramos al cainelui domestic. Numeroase rase au fost favorizate probabil de participarea unor elemente ereditare provenind de la sacal, lupul sacal si alte rude, precum si de tendinta spre variabilitate a lupului. Domesticirea acestui ajutor atat de important al omului, pentru folosirea si imblanzirea tuturor celorlalte animale de casa, a avut loc desigur in mai multe puncte ale emisferei nordice.

De-a lungul anilor s-au format legende privind prietenia lui cu omul. Intr-adevar pentru ca acest animal este foarte inteligent si foarte devotat in acelasi timp, a reusit ca nici unul sa intre in viata de zi cu zi a stapanului devenind astfel un prieten bun.

De curand cercetatorii au observat un al saselea simt la caini cu ajutorul caruia pot prevede crizele de epilepsie si le semnaleaza cu 2, 3 chiar 4 ore ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caini
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 215 cuvinte
Nr caractere:
6 071 caractere
Marime:
10.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!