Bolile infecțioase la prun, piersic, cais și măr

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Biologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 81 în total
Mărime: 1.44MB (arhivat)
Publicat de: Dorian-Damian Chira
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Clasificarea bolilor infectioase dupa caracterul infectiei

Bolile au in general un caracter local cu exceptia virozelor, micoplasmozelor, si unele bacterii si ciuperci traheifile: ciuperci din genul Ophiostoma care produc boli generalizate => sistematice.

Virusurile nu au specifitate de fixare pe peretele celular vegetal de acea infectia se realizeaza indirect; sunt inoculate in plante de animale si insecet sugatoare; se dezvolta intracelular, odata inoculate in citoplasma se inmultesc rapid, perioada de incubatie e de la cateva zile la ani.

Bacteriile folosesc de obicei ranile dar nu numai; traiesc endoparazit si se raspandesc intercelular, dar adesea la suprafata organismelor atacate iese prin rani un exudat gumos care se scurge pe scoarta si produce o autoinfectie motiv pentru care cancerele se succed unele dupa altele; perioada de incubatie f mica ≈30 zile.

Ciupercile

speciile de Erysiphaceae patrund datorita presiunii mari a plasmei din tuburile germinative;

Fomes anosus, Armellaria mellea sunt paraziti de rani dar patrund si prin patrunderea activa cu ajutorul unor enzime;

se dezvolta endoparazitiv printre celule. Phyllactinia suffulta (fainarea frasinului): ecto, endoparazita;

Se raspandesc prin micelii in tesuturi, perioada de incubatie variabila, mai lunga cand se instaleaza pe arbori in picioare.

Micoplasmozele:

traiesc in vasele conducatoare si se raspandesc prin intermediul sevei elaborate;

perioada de incubatie cateva luni-ani, mai scurta la plantele erbacee;

exista diferente ale manifestarii bolilor de la o specie la alta.

Conținut arhivă zip

  • Bolile Infectioase la Prun, Piersic, Cais si Mar.ppt

Alții au mai descărcat și

Cafeaua

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole,...

Sfecla de zahăr

Sfecla de zahar este planta care asigura in exclusivitate materia prima de buna calitate si mare randament pentru industria zaharului din tara...

Broaștele țestoase

Broastele testoase reprezinta un grup de reptile pe cale de disparitie, numite chelonieni, si care se caracterizeaza prin carcasa lor osoasa sau,...

Creșterea animalelor

Rase de bovine: Rase de lapte - Friza - Holstein Friza - Jersey - Rosie Danezã - Rosie de stepã - Rosie brunã - Angler - Baltata cu...

Te-ar putea interesa și

Introducere în practica agricolă - ferma SC Agrofarm SRL

Sef ferma : Pragai Andreea Carolina Zona amplasarii : Sannicolau Mare , jud. Timis , Romania Suprafata : 1000 ha : - 5 ha legume : -salata ½ ha...

Analiza comparativă comercializării produselor chimice la Basf SRL

Generalitati BASF este lider mondial in domeniul chimiei : "The Chemical Company". Avand peste 105.000 de angajati, sase platforme tehnologice de...

Patologia părului

1. Importanta economică a părului Alaturi de prun, cires, visin, cais si piersic, parul este o pretioasa specie fructifera, intrucat fructele lui...

Fitopatologie

FITOPATOLOGIE 1. NOTIUNI INTRODUCTIVE Plantele agricole sunt afectate în dezvoltarea lor de la samânta pâna la recoltare, precum si în perioada...

Ai nevoie de altceva?