Beneficii ale Clorofilei Aduse Sănătății Consumatorului

Extras din referat Cum descarc?

Culoarea verde, caracteristica plantelor, se datoreazaa pigmentului numit clorofila, care se gaseste din abundenta in frunzele plantelor. Clorofila a fost numita si ,,raza solara lichida" pentru considerentul ca absoarbe energia soarelui. Clorofila absoarbe lumina atat de puternic, incat mascheaza alte culori mai putin intense. 
Clorofila are o misiune in detoxifierea interna a organismului, avand astfel importanta in mentinerea functiilor vitale si a sanatatii.
Detoxifierea interna reprezinta totalitatea proceselor care neutralizeaza, transforma si elimina substantele nocive (daunatoare) din organism, prin unul sau mai multe din urmatoarele cai:
o respiratorie 
o gastrointestinala 
o urinara 
o tegumentara si glandulara
o limfatica
Clorofila si derivatii acesteia denumiti clorofiline (sarurile de sodiu si/sau de cupru ale clorofilei) au capacitatea de a forma complecsi moleculari stabili cu anumite substante chimice nocive, unele cu actiune cancerigena, precum hidrocarburile policiclice aromatice gasite in fumul de tigara, unele amine heterociclice gasite in carnea prajita si aflatoxina B1. Legatura dintre clorofila sau clorofiline si aceste substante cu potential cancerigen se refera la capacitatea de curatire a acestora din urma din tractul gastrointestinal cu ajutorul clorofilei si , reducandu-se astfel cantitatea de subsante nocive ce pot provoca cancer care ajunge la tesuturi.
Clorofilinele sunt unele dintre substantele cu cel mai pronuntat caracter antioxidant care au fost studiate pana acum. Cercetatorii au demonstrat ca, substantele de tip clorofilina pot neutraliza in vitro actiunea oxidantilor. Rezultate din studiile efectuate pe animale sugereaza faptul ca suplimentarea dietei cu clorofila poate scadea stresul oxidativ indus de substantele chimice carcinogene si de radiatii.
Extern, actioneaza ca dezodorizant, dezinfectant si tonic cutanat iar intern, stimuleaza respiratia, ajuta la epurarea reziduurilor si contribuie la combaterea anemiei.
1. Anemia
Bauturile bogate in clorofila reprezinta unul dintre cele mai bune stimulente pentru refacerea globulelor rosii. Datorita compozitiei foarte asemanatoare cu aceea a hemoglobinei, precum si prin faptul ca aceste bauturi se absorb cu extreme de mare usurinta in organism, un tratament de 1-2 luni cu "elixir verde" poate modifica radical in bine starea celor care sufera de anemie. Se mai recomanda consumul de frunze de telina, curele cu verdeturi de 2-3 saptamani, bautura din mladite de grau sau ovaz, frunzele de patrunjel si salata consumate ca atare sau sub forma de macerat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Beneficii ale Clorofilei Aduse Sanatatii Consumatorului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!