Bacterii

Extras din referat Cum descarc?

-sunt unele dintre cele mai mici organisme microscopice. Sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi, pe tot pamantul, in apa, in sol, in aerul atmosferic, pe organisme vii sau moarte (1 gram de sol contine circa 50-100 de milioane de bacterii). Aceasta raspandire extraordinara se datoreaza capacitatii bacteriilor de a se inmulti in timp foarte scurt, apoi, dimensiunilor mici, usurimii lor si adaptabilitatii lor la multiple feluri de nutritie, precumsi a rezistentei mari la conditiile vitrege de trai. In marea majoritate a cazurilor ele sunt lipsite de clorofila. Aceste organisme joaca un rol foarte Important in circuitul elementelor in natura, provocand in deosebi descompunerea substantelor organice, pana la mineralizarea acestora.
-bacteriile, (cum mai sunt numite si microbi) sunt plante unicelulare solitare, sau alcatuiesc filamente cenobiale, sau un tal in 3 dimensiuni.
Marimea si forma bacteriilor: -dimensiunile bacteriilor sunt de ordinul micronilor, fiind cuprinse intre 0, 1 20 u. Forma lor este variata, sferica, (numindu-se in acest caz, coci, in forma de bastonase) purtand numele de bacterium, iar daca poarte cili se numesc bacili. Mai pot fi in forma de virgula vibrioni, sau rasuciti in spirala spirili. Cocii se pot grupa cate 2 (diplococi), sau se inlantuiesc in forma unei salbe (streptococi), sau se dispun in forma unui ciorchine de strugure (stafilococi). Structura bacteriilor: -celulele bacteriilor au la exterior o membrana, iar in interior un continut protoplasmatic. Membrana este formata din substante pectice impregnate cu substante hidrocarbonate, hemiceluloza.
-de multe ori in jurul celuluei sau a celulelor, citoplasma secreta o materie gelatinoasa, care inglobeaza bacteriile in colonii sau cenobii. Acest invelis gelatinos se numeste capsula, si poate avea marimea de 10-1000 de ori mai mare decat a bacteriei.
-citoplasma esteincolora, insa uneori este impregnata cu anumite substante colorate. Clorofila lipseste.
-in protoplasma se gasesc vacuole precum si substante de rezerva de natura hidrocarbonata: glicogen si granuloza, de natura albuminoida volutina, precum si picaturi de grasime.
Miscarea bacteriilor: -multe bacterii sunt miscate dintr-un loc in altul, fiind purtate de diferiti agenti, mai ales aer si apa. O alta categorie de bacterii se misca cu mijloace propii, fiind prevazute cu cili permanenti sau temporari, in functie de mediul in care se afla. Cilii sunt prelungiri protoplasmatice ce ies prin sporii membranei.
Nutritia bacteriilor: -fiind lipsite de pigmentul asmilator clorofilian, ele sunt avizate la nutritia heterotrofa. Sunt insa si cazuri cand anumite bacterii desi nu au clorofila sunt totusi autotrofe chimiosintetizante, cum sunt sulfobacteriile, fermobacteriile si nitrobacteriile.
Inmultirea bacteriilor: -se face direct prin bipartitie, de aici si denumirea stiintifica de Schizomycetes a acestei clase. Bipatitia consta in aparitia unui perete transversal despartitor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Bacterii
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!