Aprecierea Liniară a Caracterelor Morfologice

Extras din referat Cum descarc?

Fermierii care produc lapte si carne de vita sunt interesati, in gradul cel mai inalt, ca vacile lor sa aibe o anumita forma si dezvoltare a corpului, a abdomenului si toracelui, a gatului, a membrelor si a ugerului. 
Doua motive ii determina pe acestia sa se intereseze constant si cu insistenta de infatisarea morfologica a vacilor lor. Unul dintre ele consta in aceia ca o anumita dimensiune, si o anumita forma a unor caractere ale trunchiului si ugerului precum si o anumita orientare a unghiurilor membrelor, determina intr-o mare masura durata de exploatare a vacilor. Al doilea motiv este faptul ca nivelul de performanta productiva a unei vaci este legat de unele caracteristici morfologice ale vacilor. O vaca cu orientare spre producerea de lapte are forma trunchiului asemanatoare cu o para sau a unui trunchi cu baza asezata la trenul posterior al acesteia. La vacile  cu orientare spre producerea de carne, forma trunchiului este cilindrica. Chiar si dezvoltarea caracterelor morfologice ale componentelor mari ale organismului, luate separat, sunt dezvoltate intr-un fel la vacile de lapte si in alt fel la vacile de carne.
Pe aceasta baza asociatiile de crescatori de vaci, pentru fiecare rasa in parte si-au propus un anumit model standard care precizeaza cum sa arate o vaca buna producatoare de lapte dar care sa performeze in ferma, in deplina sanatate, ct mai multe cicluri de productie. Cu alte cuvinte pentru


Fisiere in arhiva (1):

  • Aprecierea Liniara a Caracterelor Morfologice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!