Analiza Bacteorologica

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Biologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8950
Mărime: 1.34MB (arhivat)
Publicat de: Stanca Tudose
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Diana Albu

Extras din referat

ARGUMENT

Analiza biologică, pornind de la interdependenţa dintre viaţă şi mediu a descoperit aspectele carcterisitce ale poluării.

Înainte de a se întoarce împotriva oamenilor, poluanţii supun la grele încercări fauna şi flora acvatică. Animalele şi plantele trăiesc în echilibru dinamic cu mediul, formând biocenoza caracteristică condiţiilor existente.

Dacă proprietăţile fizico–chimice ale apei (biotopul) se menţin, viaţa acvatică (biocenoza) va fi bogată, variată şi stabilă. Tulburarea echilibrului fizico – chimic prin poluare, modifică tabloul biologic al unei ape. Organismele reactionează în funcţie de structura lor. Unora dintre ele mediul modificat le va fi ostil, urmând ca ele să se rărească sau să piară. Altele, indiferente sau capabile să valorifice substanţele introduse în mediu, se vor înmulţi şi vor domina.

Astfel analiza biologică recunoaşte poluarea, comparând viaţa din apele curate cu cea care apare în apele poluate. Cu cât condiţiile de mediu sunt mai diferite de cele naturale, cu atât numărul de specii scade, însă numărul indivizilor creşte.

Analiza bacteriologică urmareşte identificarea germenilor patologici specifici. Întrucât separarea lor este dificilă şi necesită lucrări de durată, se recurge practic la o caracterizare globală a frecvenţei germenilor prin determinarea numărului de bacilli care reflectă indirect gradul de contaminare a apelor cu germeni din tubul digestiv.

Comparând rezultatele obţinute cu normele sanitare stabilite experimental, se poate aprecia dacă poluarea este sau nu periculoasă din acest punct de vedere.

În această lucrare am prezentat caracterizarea şi determinarea indicatorilor microbiologici ai apelor naturale, precum şi maladiile provocate de microorganismele din apă, numărarea şi determinarea globală a numărului de germeni.

CAPITOLUL I

ANALIZA BACTERIOLOGICĂ

Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale, un factor vital pentru toate organismele vii şi majoritatea ecosistemelor, un factor esenţial pentru sănătatea umană, pentru producerea de alimente şi pentru dezvoltarea economică.

Prin apă potabilă se înţelege:

a) orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, gătit, la preparare hranei sau pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei şi indiferent dacă este furnizată prin reţea de distribuţie, din rezervor sau este comercializată în sticle sau alte recipiente;

b) toate tipurile de apa folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor sau substanţelor destinate pentru consumul uman, cu excepţia cazului în care autorităţile competente aprobă folosirea apei şi sunt convinse că apa nu afectează calitatea şi salubritatea produsului alimentar în forma lui finită.

Clasificarea parametrilor se face în:

- parametrii de calitate, cu influenţă directă asupra sănătătii persoanelor, 2 parametrii microbiologici şi 35 parametri chimici

Preview document

Analiza Bacteorologica - Pagina 1
Analiza Bacteorologica - Pagina 2
Analiza Bacteorologica - Pagina 3
Analiza Bacteorologica - Pagina 4
Analiza Bacteorologica - Pagina 5
Analiza Bacteorologica - Pagina 6
Analiza Bacteorologica - Pagina 7
Analiza Bacteorologica - Pagina 8
Analiza Bacteorologica - Pagina 9
Analiza Bacteorologica - Pagina 10
Analiza Bacteorologica - Pagina 11
Analiza Bacteorologica - Pagina 12
Analiza Bacteorologica - Pagina 13
Analiza Bacteorologica - Pagina 14
Analiza Bacteorologica - Pagina 15
Analiza Bacteorologica - Pagina 16
Analiza Bacteorologica - Pagina 17
Analiza Bacteorologica - Pagina 18
Analiza Bacteorologica - Pagina 19
Analiza Bacteorologica - Pagina 20
Analiza Bacteorologica - Pagina 21
Analiza Bacteorologica - Pagina 22
Analiza Bacteorologica - Pagina 23
Analiza Bacteorologica - Pagina 24
Analiza Bacteorologica - Pagina 25
Analiza Bacteorologica - Pagina 26
Analiza Bacteorologica - Pagina 27
Analiza Bacteorologica - Pagina 28
Analiza Bacteorologica - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza Bacteorologica.doc

Alții au mai descărcat și

Cafeaua

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole,...

Sfecla de zahăr

Sfecla de zahar este planta care asigura in exclusivitate materia prima de buna calitate si mare randament pentru industria zaharului din tara...

Broaștele țestoase

Broastele testoase reprezinta un grup de reptile pe cale de disparitie, numite chelonieni, si care se caracterizeaza prin carcasa lor osoasa sau,...

Creșterea animalelor

Rase de bovine: Rase de lapte - Friza - Holstein Friza - Jersey - Rosie Danezã - Rosie de stepã - Rosie brunã - Angler - Baltata cu...

Te-ar putea interesa și

Potențialul hidro-mineral al Județului Bistrița Năsăud

Introducere „Prins în calvarul zbaterii dintre viaţă şi moarte, omul a fost preocupat încă din zorii existenţei sale, de îngrijirea propriei...

Acetat de Vinil

Capitolul I : Tema de proiectare Să se proiecteze o instalație de obținere a acetatului de vinil cu producția de 8000 t/an, ce funcționează timp...

Optimizarea activității de aprovizionare - cale de creștere a competivității

Introducere Cea mai importantă verigă a economiei, Societatea comercială, este o structură cu organizare independentă şi patrimoniu propriu, este...

Teren de Tenis - Agrement în Turism

Introducere Istoria tenisului datează de mii de ani. Jocul a fost creat pentru prima dată de către călugării europeni pentru a fi jucat în scopuri...

Strategii de dezvoltare a stațiunii Olănești

INTRODUCERE Turismul de tratament și cură balneo-medicală este o formă specială a turismulu de odihnă care s-a dezvoltat în ultimile decenii odată...

Rețeaua hidrografică a Bistriței

Teritoriul judetului este brazdat de o retea hidrografica bine reprezentata a carei lungime totala însumeaza aproximativ 3.030 km si se axeaza pe...

Arii protejate - Lunca Mureșului

1) Localizarea teritoriului Parcul Natural Lunca Mureşului este situat în vestul României, în judeţele Arad şi Timiş, limitrof zonei fiind chiar...

Raport practică management - SC Aquavas SA

Motivaţie şi explicaţii Obiectivul stagiului de practică l-a constituit familiarizarea mea cu mediul de afaceri, capacitatea de integrare într-o...

Ai nevoie de altceva?