Analiza Bacteorologica

Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Analiza biologica, pornind de la interdependenta dintre viata si mediu a descoperit aspectele carcterisitce ale poluarii.
Inainte de a se intoarce impotriva oamenilor, poluantii supun la grele incercari fauna si flora acvatica. Animalele si plantele traiesc in echilibru dinamic cu mediul, formand biocenoza caracteristica conditiilor existente. 
Daca proprietatile fizico-chimice ale apei (biotopul) se mentin, viata acvatica (biocenoza) va fi bogata, variata si stabila. Tulburarea echilibrului fizico - chimic prin poluare, modifica tabloul biologic al unei ape. Organismele reactioneaza in functie de structura lor. Unora dintre ele mediul modificat le va fi ostil, urmand ca ele sa se rareasca sau sa piara. Altele, indiferente sau capabile sa valorifice substantele introduse in mediu, se vor inmulti si vor domina. 
Astfel analiza biologica recunoaste poluarea, comparand viata din apele curate cu cea care apare in apele poluate. Cu cat conditiile de mediu sunt mai diferite de cele naturale, cu atat numarul de specii scade, insa numarul indivizilor creste.
Analiza bacteriologica urmareste identificarea germenilor patologici specifici. Intrucat separarea lor este dificila si necesita lucrari de durata, se recurge practic la o caracterizare globala a frecventei germenilor prin determinarea numarului de bacilli care reflecta indirect gradul de contaminare a apelor cu germeni din tubul digestiv.
Comparand rezultatele obtinute cu normele sanitare stabilite experimental, se poate aprecia daca poluarea este sau nu periculoasa din acest punct de vedere.
In aceasta lucrare am prezentat caracterizarea si determinarea indicatorilor microbiologici ai apelor naturale, precum si maladiile provocate de microorganismele din apa, numararea si determinarea globala a numarului de germeni. 
CAPITOLUL I
ANALIZA BACTERIOLOGICA
Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale, un factor vital pentru toate organismele vii si majoritatea ecosistemelor, un factor esential pentru sanatatea umana, pentru producerea de alimente si pentru dezvoltarea economica. 
Prin apa potabila se intelege: 
a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, gatit, la preparare hranei sau pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este comercializata in sticle sau alte recipiente; 
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor sau substantelor destinate pentru consumul uman, cu exceptia cazului in care autoritatile competente aproba folosirea apei si sunt convinse ca apa nu afecteaza calitatea si salubritatea produsului alimentar in forma lui finita.
Clasificarea parametrilor se face in:
- parametrii de calitate, cu influenta directa asupra sanatatii persoanelor, 2 parametrii microbiologici si 35 parametri chimici


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Bacteorologica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!