Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fructele alunului sint o adevarata mina de energie, avind o valoare calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii, dar fiind mai digerabile si avind o toxicitate mult mai mica. In plus, aluna este foarte bogata in vitamine (A, B1, B2, C) si in minerale (fier, fosfor, potasiu, calciu). Ca medicament alunele au valoare terapeutica atunci cind sint consumate crude, neprajite, fiind indicate pentru: Anemie-continutul de fier si asimilatia usoara recomanda alunele ca un antianemic puternic, util mai ales convalescentilor, persoanelor subponderale. Alunele sint mai ales indicate in anemia hemolitica.

Anemie post hemoragica-o alta calitate a alunelor este aceea ca favorizeaza coagularea. Ele sint foarte indicate femeilor care se simt foarte slabite in perioada ciclului menstrual.

Crestere-continutul de calciu, potasiu si fosfor fac din acest fruct un stimulent ideal de crestere la copii. Consumul regulat de alune intareste sistemul osos, ajuta la maturizarea cerebrala, fereste de afectiuni cum ar fi rahitismul, tulburarile grave de pubertate, anemia.

Diabet-Aluna este foarte bogata in calorii si foarte saraca in hidrati de carbon (sub 15 procente), motiv pentru care nu produce cresteri sensibile ale glicemiei (asa cum fac alimentele), fiind un aliment ideal pentru diabetici, cu atit mai mult cu cit scade si cantitatea de colesterol din singe. Fragilitatea capilara-doua lingurite de frunze de alun maruntite si 50-100 grame de alune consumate crude, zilnic, intaresc vasele capilare si combat tendinta de invinetire rapida a obrazului.

Pietre la rinichi-in medicina populara bolnavii care aveau pietre la rinichi erau hraniti cu alune si ulei de alune din belsug, fiind in acelasi timp pusi la o cura de ceai de ienupar si de merisor. S-a constatat ca alunele si cele doua plante mentionate au calitatea ca dizolva calculii renali si calculii din vezica urinara.

Sarcina-20 alune mincate dimineata si aceeasi cantitate seara constituie un intaritor veritabil pentru femeile gravide. Ele inlocuiesc cu mult succes tabetele cu minerale si vitamine.

Tuberculoza, boli pulmonare in general-alunele constituie un mijloc foarte rapid de vitalizare, foarte util persoanelor care sufera de aceste afectiuni. In locul fripturilor in singe este recomandata o portie de 150-200 grame de alune pe zi.

De retinut-O lingurita de ulei de alune dimineata si una seara, timp de 15 zile duc la eliminarea teniei. Luat zilnic, uleiul de alune protejaza gitul impotriva infectiilor, fiind folosit cu mult succes contra hipertensiunii arteriale (o lingurita dimineata si una seara inainte de masa). Alunele crude zdrobite sau macinate cu risnita dau o faina foarte gustoasa care amestecata cu miere si busuioc da un vitalizant de exceptie. Pentru copii, nai ales, aceasta forma de administrare este foarte indicata. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alunele
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
492 cuvinte
Nr caractere:
2 429 caractere
Marime:
7.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!