Aloe Vera

Extras din referat Cum descarc?

Descriere- planta inalta de 75-125cm, avand 12-25 frunze late, carnoase, in forma de lance, cu marginile in forma de dinte de ferastrau, care cresc de la nivelul solului. Greutatea unei frunze atinge 700-1500g. Tulpina plantei se termina cu o floare de forma cilindrica galben rosiatica. Creste natural in tarile subtropicale. Planta nu poate creste unde temperatura coboara sub 5 grade.
In traditia populara: se presupune ca planta a fost descoperita in Africa, raspandita in jurul Marii Mediterane precum si in alte tari tropicale si subtropicale, vechii egipteni (in Antichitate) foloseau aloe pentru curatirea ranilor, alinau durerile de cap si cele de piept, arsurile, tratau ulcerul sau bolile de piele cu aceasta planta.
Primele insemnari despre folosirea plantei in scopuri terapeutice au aparut pe tablitele de lut sumerian. Planta se gaseste pictata pe vasele de lut egiptene antice si grecesti timpurii. De asemenea Biblia pomeneste in diferite locuri de aloe. Faraonii o considerau elixirul vietii lungi, numind-o planta nemuririi. La greci, Aloe a fost simbolul frumusetii, rabdarii, norocului si sanatatii. Hipocrate descrie in numeroase scrieri despre efectele terapeutice ale plantei. In Japonia este considerata o planta imperiala. Se cultiva mai multe specii, care se mananca, se beau, se utilizeaza intern si extern sub toate formele ei. Chinezii o foloseau in cazul arsurilor si in diferite afectiuni dermatologice, ca si pentru tratarea arteriosclerozei.
Compozitie chimica : se poate folosi oricare din aceste specii contin : 0,10-0,25 g % aloe-emodol in stare libera si 40% sub forma de aloina.
Mai contine de asemenea si alti derivati antracenici in parte liberi, in parte combinati sub forma glicozidica, aloina sau barbolina, rottlerina, rezine care prin hidroliza pot da acid cumaric, acid citric si rezinotanol (hidroliza alcalina). Mono si polizaharide (celuloza, glucoza, manoza, alpentoza, acemannon). Hormonii )auxin, cibberellin). Rezinotanolul prin hidroliza da aglicon tanolic. Contine acid salicilic, sulf, magneziu, alte minerale. Lignina, saponine, etc. Aminoacizi esentiali: izoleucina, leucina, lizina, metionola, fenilalanina, thireonina, valina. Aminoacizi neesentiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, pralina, tirozina, serina.
Enzime: amilaza, bradichinaza, catalaza, celulaza, creatinfosfochinaza, lipaza, nucleotida, fosfataza, proteaza.
Actiuni farmaceutice: au rol baceriostatic in special pentru bacilul Koch si stafilococi, stimulent digestiv, purgativ al intestinului gros. Lignina penetreaza cu usurinta straturile superficiale ale pielii avand rolul de purtator al celorlalte componente. Saponina are efect dezinfectant. Gelul contine 12 antrachinone cunoscute sub denumirea de laxative, care impreuna cu celelalte componente din gel asigura efect analgezic, antibacterian, antifungic si antiviral. Aloina este un laxativ si emetic. Barbaloina- antibiotic si laxativ slab. Izobarbaloina- antibiotic, analgezic. Acidul de Aloe antibiotic. Acidul antilen un antiviral. Esterii acidului antilen-sedativi. Uleiurile volatile- analgezice, anestezice. Artranolul- artrazenul si rezistanol sunt antitumorali impreuna cu alte substante in special vitamine. Vitaminele: A (Caroten) are efect asupra acuitatii vizuale, aparand celulele de radicalii liberi. B1 (Thiamina) regenerator tisular. B2 (Riboflavina) impreuna cu B6 are efect in stari carentiale. B3 (Niacina) ajuta la detoxificarea si reglarea metabolismului. B6 (Piridoxina) impreuna cu B2 are efect in starile carentiale. B9 (acid folic) in anemii. B12 (Cobalamina) indispensabila in functionarea celulei nervoase, in hematopoeza, in mecanismul intermediar. C- rol important in metabolismul intermediar, in procesul de cicatrizare, stabilizator de membrana celulara. E (Tocoferolul) stabilizator de membrana celulara impreuna cu C. Colina stimulator al nervului vag, rol important in metabolism. Contine 23 de polipeptide (stimulatori ai imunitatii) ceea ce explica de ce se poate folosi chiar si la tratarea HIV. Polipeptidele in combinatie cu agentii antitumorali, explica eficienta tratamentului cu aloe in cazul cancerului. S-a dovedit ca poate tine sub control cancerul pulmonar, se poate de asemenea folosi cu succes la leucemie, sarcom si previne formarea tumorilor.
Substantele minerale: calciu-indispensabil in osteogeneza. Fosfor- indispensabil in osteogeneza. Potasiu- indispensabil activitatii musculare. Fier-componenta esentiala a hemoglobinei. Sodiu- indispensabil in schimbul normal de apa-saruri.
Clor- antiseptic. Mangan, magneziu- ajuta la functionarea sistemului muscular si nervos. Cupru- rol in metabolismul celular. Crom- inlesneste activitatea enzimelor, reduce acizii grasi. Zinc- rol in metabolismul protidic. Hormonii- au efect antiinflamator si stimuleaza refacerea tesuturilor. Aminoacizii din aloe vera care contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei neesentiali contribuie la reglarea tisulara.
Actiunea enzimelor. 
Amilaza- catalizeaza hidroliza amidonului in dextroza si maloza.
Bradichinaza- analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.
Catalaza- impiedica acumularea superoxidului de hidrogen din tesuturi.
Celulaza- rol in degradarea celulozei.
Creatinfosfochinaza- rol in activitatea musculara.
Lipaza- rol in degradarea acizilor grasi.
Nucleotidaza- accelereaza hidroliza nucleotidelor in nucleozide.
Fosfataza- alcalina regleaza functionarea ficatului.
Proteaza- rol in hidroliza proteinelor.
Importanta stabilizarii gelului de aloe.
Aloe contine doua substante importante:
-Prima sub coaja frunzei, un lichid galben laptos cu gust amar numit aloina, folosit de secole ca laxativ sub forma de praf.
-A doua gelul de Aloe, un lichid fibros situat in interiorul frunzelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aloe Vera.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!