Alcoolismul

Cuprins referat Cum descarc?

- Introducerea notiunii de "alcolism"
- Consumul de alcool si mortalitatea prin ciroza hepatica in diferite tari 
- Metabolismul etanolului 
- Afectarea aparatului digestiv, esofagului si stomacului de catre consumul abuziv de alcool
- Actiunea alcoolului asupra creierului 
- Intoxicatia acuta cu alcool
- Cum se dobandeste deprinderea de a consuma bauturi alcoolice
- In alcoolismul cronic se modifica comportamentul 
- Alcoolismul cronic si imbatranirea timpurie
- Influenta alcoolismului cronic asupra descendentilor
- Tratamentul alcoolismului cronic 
- Alcoolismul trebuie sa fie lichidat.


Extras din referat Cum descarc?

Alcolismul, notiune introdusa in literatura medicala de catre Magnus Huss in 1849, este considerata o boala cu evolutie cronica, consecinta a ingestiei de alcool etilic, caracterizata prin toleranta si dependenta fizica, precum si prin modificari patologice ale diferitelor organe, cu tendinta la progresivitate in conditiile continuarii consumului de etanol. Spre deosebire de alcoolismul acut care poate evolua de la simpla impregnatie alcoolica pana la betie, cu remiterea fara urmari a manifestarilor odata cu eliminarea toxicului, alcoolismul cronic este consecinta unor tulburari metabolice complexe si manifesta dupa o perioada indelungata de consum etanolic, sub forma unor complicatii majore din partea diferitelor organe. Alcoolicului cronic ii este specifica pierderea controlului fata de ingestia de etanol, ceea ce are ca rezultat in timp, incapacitatea acestuia de a rezista tentatiei de a bea, existenta si desfasurarea activitatii sale habituale depinzand direct de ingestia de etanol.
Incidenta alcoolismului e strans legata de productia si consumul bauturilor alcoolice care, sub forma de vin, bere sau spirtoase sunt consumate in proportii diferite de la o tara la alta sau in cadrul aceleiasi tari cu repercusiuni majore de ordin social si economic. Studii statistice efectuate din ratiuni economice sau de alt ordin, releva o crestere permanenta a productiei  si respectiv penetratiei alcoolului in randul populatiei, cu tendinta si la modificarea structurii consumului  Numai in ultimele doua decenii consumul de bauturi alcoolice a inregistrat in tarile europene o crestere cu 48% pana la 337% (O.M.S. , 1980) cu depasirea chiar a valorii de 500% la anumite sortimente de spirtoase. Daca aceste tari continua sa detina primul loc in productia si consumul de bere (peste 51%), se inregistreaza in schimb o extindere a acestui consum si in tari din Africa, Oceania si Extremul Orient, in timp ce bauturile distilate au o pondere din ce in ce mai mare in detrimentul celor obtinute  prin fermentatie naturala.
Alcoolismul, diagnosticat ca atare sau sub forma complicatiilor medicale sau neoropshice ale consumului abuziv de etanol, afecteaza indeosebi populatia adulta, cu un maxim intre 25 si 65 de ani, mortalitatea prin alcoolism fiind de 2-4 ori mai mare ca in populatia generala (32/100.000 locuitori), iar durata de viata scurtata cu 8 - 12 ani la marii bautori. Riscul leziunilor cronice produse de etanol creste cu cantitatea si durata consumului de alcool. Un indicator al raspandirii acestui flagel il poate constitui morbiditatea si mortalitatea prin ciroza hepatica (ca in tabelul de mai jos), cca. 2/3 din decesele alcoolicilor datorandu-se acesteia. Desi exista o preponderenta masculina (5/1) se asista in prezent  la o crestere a cazurilor de alcoolism la femei, concomitent cu coborarea limitei de varsta (cca. 10% din tineri ) si la aparitia sa la copii, iar la adolescentii bautori se profileaza tendinta stergerii diferentei dintre sexe.
Consumul de alcool si mortalitatea prin ciroza hepatica in diferite tari
Tara 
Consumul de alcool (litri alcool absolut/ an /locuitor) Decese prin ciroza hepatica la 100.000 locuitori de peste 20 ani
Franta  24.66 51.7
Italia 18.00 30.3
Portugalia 17.57 48.0
Austria 14.47 38.5
R.F.G. 13.63 29.0
Australia 10.71 7.8
Cehoslovacia 10.27 14.8
Canada 8.95 11.6
Belgia 8.42 14.2
Anglia 7.66 4.1
Irlanda 7.64 5.0
Danemarca 7.50 11.6
Olanda 6.19 5.7
Finlanda 4.16 5.4
Metabolismul etanolului. Absorbtia etanolului, cu trecerea sa rapida in sange, incepe imediat dupa ingestie si se face in stomac (20%) si in intestinul subtire (80%), din care 8% in duoden, 52% in jejun


Fisiere in arhiva (1):

  • Alcoolismul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!