Agrofitotehnia Un Sistem Complex De Productie

Extras din referat Cum descarc?

tranzitie a economiei nationale. In demersul pentru dezvoltare si modernizare ea are prioritate, atat pentru a asigura securitatea alimentara a populatiei in totalitatea ei, cat si pentru a sustine mediul rural si pe agricultori in accesul la standarde ridicate de viata. In anul 1925 Gh. Ionescu- Sisesti1 a realiza aceste obiective este nevoie de o politica agricola nationala integrata in Politica Agricola Agricultura este o ramura hotaratoare a economiei nationale a carei perenitate este incontestabila, vitala pentru orice soc ietate umana. Durabilitatea ei rezulta din resursele naturale, pe care se sprijina toate sistemele vii, iar integralitatea din relatia deosebita cu mediul inconjurator, in special cu conditiile de sol si clima. Agricultura integrata are ca obiective: producerea de recolta cu profit mare; conservarea resurselor si a mediului inconjurator; asigurarea sanatatii oamenilor si a ecuritatii lor alimentare utilizand o gama larga de mijloace biotehnologice.
Agrofitotehnia se incadreaza si ea in aceste criterii prin rotatia culturilor, biodiversitatea agricola, ameliorarea terenurilor cultivate, folosirea rationala a resurselor genetice, dezvoltarea managementului agricol, realizarea unor produse mai putin poluante.
Pentru a percepe in mod realist si complet politica agricola, sub aspectul ei tehnic, este obligatoriu a cunoaste obiectivele stiintelor agricole, dezechilibrele si realizarile din productie, complexitatea acesteia, intr-un cuvant particularitatile esentiale.
Definitii si obiective Agricultura se impune in economia nationala prin complexitatea sectoarelor de productie, a sistemelor si metodelor de cultivare a pamantului, a stiintelor care o sprijina, si a disciplinelor ce ii fundamenteaza teoretic actiunile practice, toate in relatii foarte stranse, de interdependenta (fig. 1. 1.). Agrotehnica se circumscrie si ea in acest perimetru agricol.
Disciplinele care contureaza stiinta si productia agricola Agrofitotehnica este o disciplina si o stiinta eminamente tehnologica, dar are si o incarcatura biologica si ecologica, deoarece in desfasurarea ei, plantele cultivare intra in relatii cu mediul inconjurator, cu toate componentele acestuia. Cultivatorul agricol apeleaza la agrofitotehnie, deoarece reprezinta anumite cunostinte cu rol hotarator in procesul de productie.
Agrofitotehnia este necesara pentru economia agricola, determinand schimbari rapide in agricultura si in sectorul sau vegetal.
Astfel, folosirea semintei hibride la porumb a generat o crestere a recoltei la aceasta cultura de la 1 000 2 000 Kg/ha, la 3 000 5 000 Kg/ha in medie, in mai putin de 10 ani.
In sensul celor de mai sus, agrofitotehnia are doua componente definitorii: agrotehnica si fitotehnia (fitotehnica). Agrotehnica, ca disciplina si stiinta studiaza factorii tehnologici, lucrarile agricole, asolamentul, starea de sanatate a plantelor cultivate, in corelatie ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Agrofitotehnia Un Sistem Complex De Productie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!