Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Biologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5467
Mărime: 35.96KB (arhivat)
Publicat de: Susana Ivan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Sunt două tipuri structurale de celule: celulele procariote sunt relativ simple în structură; eucatiotele în schimb sunt mai complexe în sensul în care conţin organite, care sunt compartimente pentru funcţii metabolice speciale. Aceste organite includ un nucleu adevărat, mitocondrii şi cloroplasma. În plus, biologii operează cu viruşii, care sunt entităţi necelulare care folosesc instrumentul metabolic al celulelor pentru a se replica.

Dihotomia între tipurile structurale de celule nu redă cu fidelitate evoluţia relaţiilor dintre organisme. Analiza secvenţelor de nucleotide ale RNA ribozom au arătat că există două grupuri de procariote: Archaea şi Bacteria. Aceste grupuri nu mai sunt acum apropiate unul faţă de altul aşa cum sunt ele apropiate de Eucaria.

Microorganismele trăiesc în habitate în care creşterea lor este afectată de interacţiunile cu populaţiile altor microbi ca şi de proprietăţile fizico-chimice ale mediului. Înţelegerea interacţiunilor ecologice în comunităţile microbiene este esenţială în stabilirea rolului microbilor în natură. Este dificil de studiat microbii în natură. De aceea, tot ceea ce cunoaştem despre microbi s-a învăţat de la culturile pure.

Câteva specii de microbi pot avea efecte devastatoare asupra omului, cauzându-i boli infecţioase. Un mare succes al microbiologiei a fost controlul bolilor infecţioase letale în ţările în curs de dezvoltare. Oricum, aceste boli sunt încă importante cauze de deces în zonele mai puţin dezvoltate ale lumii. Lăsând aceste aprecieri asupra anumitor specii, cea mai mare parte a microorganismelor sunt benefice. Funcţionarea corespunzătoare a biosferei şi a solului depinde de activitatea acestora. De mult mai mare impact asupra oamenilor se bucură industria producătoare de antibiotice, de produse alimentare, compuşi organici şi biomasă. O descoperire recentă o reprezintă industria biotehnologiilor care foloseşte microbii ca fabrici pentru a produce proteine din gene de plante şi animale prin introducerea lor în bacterii ADN. Microbii sunt de asemenea importanţi în agricultură şi biodegradarea alimentelor.

Microbii au fost descoperiţi acum 300 de ani de microscopistul van Leeuwenhoek dar cea mai mare parte a descoperirilor din microbiologie au fost făcută în ultimii 100 de ani. Louis Pasteur şi Robert Koch sunt doi lideri în dezvoltarea disciplinei. Printre alte multe realizări, Pasteur a contrazis teoria generaţiilor spontane definitiv. Foate importantă este demonstraţia că experimentele cu microbi sunt reproductibile şi nu este o consecinţă a apariţiei unei noi vieţi. Koch a descoperit criterii ferme pentru a demonstra că o boală specifică este cauzată de o bacterie specifică (postulatele lui Koch). Obţinerea culturilor pure a fost esenţială pentru succesul criteriilor lui Koch şi utilizarea culturilor pure rămâne şi azi un instrument esenţial în studierea bolilor infecţioase.

Microorganismele sunt puternic influenţate de mediul în care se dezvoltă. Cunoaşterea influenţei factorilor externi face posibilă folosirea acestora pentru stimularea activităţii microorganismelor utile şi distrugerea celor dăunătoare.

Atât acţiunea stimulativă cât şi efectele microbicide şi microbiostatice, îşi găsesc aplicabilitate în fenomene de îmbunătăţire a solului, de îndepărtare a poluării, de producere a unor compuşi de biosinteză, precum şi a alimentelor.

Preview document

Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 1
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 2
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 3
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 4
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 5
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 6
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 7
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 8
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 9
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 10
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 11
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 12
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 13
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 14
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 15
Acțiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Actiunea Factorilor Externi Asupra Bacteriilor.doc

Alții au mai descărcat și

Cafeaua

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole,...

Sfecla de zahăr

Sfecla de zahar este planta care asigura in exclusivitate materia prima de buna calitate si mare randament pentru industria zaharului din tara...

Microbiologie

Istoricul Microbiologiei Microbiologia este o ştiinţa relativ tânără, datorită faptului că din lipsa mijloacelor de investigaţie, oamenii de...

Creșterea animalelor

Rase de bovine: Rase de lapte - Friza - Holstein Friza - Jersey - Rosie Danezã - Rosie de stepã - Rosie brunã - Angler - Baltata cu...

Microbiologie

Microbiologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul organismelor de dimensiuni reduse care nu pot fi vizibile cu ochiul liber. Acestea sunt...

Te-ar putea interesa și

Evaluarea nivelului de risc de accidentare și îmbolnăvire profesională la SC Timken România SA. Ploiești

PARTEA I CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Punctul de plecare în optimizarea activităţii de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor...

Evaluarea riscurilor pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor din cadrul SC Ro Xi Wood Sistems SRL Orăștie

Punctul de plecare în optimizarea activităţii de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale într-un sistem îl constituie...

Importanța produselor din carne în alimentația umană

INTRODUCERE În paralel cu schimbările rapide ale stilului de viaţă de astăzi se modifică şi stilul de hrană al societăţii , precum şi noile...

Evaluarea riscurilor pentru securitate și sănătate în muncă la SC Mobiter Prest SRL Novaci

INTRODUCERE Punctul de plecare în optimizarea activităţii de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale într-un sistem îl...

Auditul securității și sănătății muncii și evaluarea riscurilor la SC Bim Security SRL

PRIMA PARTE - AUDITUL SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA 1. INTRODUCERE Auditarea securitatii si sanatatii în munca reprezintă examinarea...

Studii privind influența particularităților microbiologice ale mărfurilor alimentare asupra calității alimentelor

INTRODUCERE În condiţiile economiei de piaţă o deosebită importanţă în afacerile economice revine mărfii, inclusiv produselor alimentare....

Sănătatea și Securitatea în Muncă

CAPITOLUL I. ASPECTE GENERALE PRIVIND SĂNĂTATEA ŞI SECURITATEA ÎN MUNCĂ 1.1 Scurt istoric al sănătăţii şi securităţii în muncă Din momentul în...

Importanța controlului biodeteriorării

Patrimoniul cultural — componenta esentiala a tezaurului national, devine martor al istoriei, pastrator al traditiilor si credintei, bun artistic,,...

Ai nevoie de altceva?