Actinomicoza

Extras din referat Cum descarc?

Actinomicoza reprezinta o infectie bacteriana, lent progresiva, cauzata de o multitudine de bacili gram-pozitivi (bacterii in forma de bastonas), anaerobi si nesporulati. Majoritatea acestor patogeni apartin genului Actinomyces. Dupa descoperirea si introducerea in practica medicala a antibioticelor, incedinta cazurilor de actinomicoza a scazut simtitor.
Infectia poate afecta aproape orice organ, avand o localizare foarte diversa. Ca si manifestari clinice caracteristice: boala va conduce la formarea unor leziuni, denumite , " granule de sulf'', infectia putand disemina catre planurile tisulare profunde, situatie in care vom constata aparitia unor fistule. Frecvent, diagnosticul clinic de," actinomicoza'' poate fi omis cu usurinta, chiar si de catre un medic experimentat.  Cunoasterea in amanunt a spectrului complet al bolii, va avea drept rezultat o diagnosticare si un tratament eficient, precum si o rata a morbiditatii si mortalitatii, mult diminuata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actinomicoza.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!